Germinal

Páginas: 9 (2026 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2011
Treball sobre la pel·lícula

“Germinal”

Introducció

Dades de la pel·lícula

Any de producció: 1993País: Bèlgica, França, ItàliaDirector: Claude BerriIntèrprets: Miou-Miou, Renaud, Jean Carmet, Judith Henry, Gérard Depardieu, Jean-Roger Milo, Bernard Fresson, Pierre Lafont, Laurent Terzieff, Jean-Pierre Bisson
Argumento: Émile Zola (novela)
Guión: Claude Berri, Arlette LangmannMúsica: Jean-Louis RoquesFotografia: Yves AngeloDurada: 160 minPúblic apropiat: Joves-adultsGènere: Drama

Argument de la pel·lícula
Etienne Lantier, un jove aturat convertit en miner, inicia un verdader descens als inferns. A Montsou, al Nord, descobreix la misèria, l'alcoholisme, les relacions sexuals sordidas, homes indecents com a Xaval o generós com Toussaint Maheu, tota una humanitaten sofriment condemnada pel capital. Es compromet amb la lluita socialista. Els sous baixen, de sobte arriba una immensa vaga, assassina. Però alguna cosa brilla al mig d'aquest fang: l'amor que uneix a Etienne amb Catherine. La vaga serà dominada per l'exèrcit, però Etienne se n'anirà amb l'esperança al cor que tota aquesta sang no s'hagi vessat inútilment. La pel·lícula presenta un fris socialen permanent conflicte. Se centra en les dificultats laborals i les misèries d'un grup de miners i les seves famílies davant deuna vaga, les diferents actituds davant del conflicte per part dels miners, seusfamílies, els esquirols, la burgesia i fins i tot els corrents de pensament obrerexistent a finals del segle XIX: el socialisme i l'anarquisme.

2.Anàlisis de la pel·lícula
Maheu: És el parede la família protagonista, té molta experiència, ja que ha treballat molts anys a la mina. Exerceix una mica com a portaveu dels miners. És un dels precursors de la vaga a la mina, ja que es revela quan els baixen el preu per vagoneta. Al final mor a les mans dels gendarmes després d'haver-hi una petita confrontació entre obrers i gendarmes.Dona de Maheu: És la mare de la família, igual comtotes les altres dones, ella treballa a la mina.Després de la feina, ha d'encarregar-se de tota la seva família, fer el menjar , tenir la casa en condicions... en definitiva és una dona molt treballadora i molt lluitadora, estima molt els seus fills, i s'espavila en demanar almoines per poder alimentar els seus fills mes petits.Al final ha de deixar els seus ideals i de tornar a la feina perquè s'hanmort molts membres de la seva família, i no té suficients sous per arribar a fi de mes.

Ettiene Lantier: Aquest és un altre dels precursors de la vaga a la mina, és molt lluitador i defensor dels seus ideals, però això si també és realista com es pot comprovar quan torna a treballar perquè la vaga no ha triomfat.
És el foraster que arriba a la colònia .

Propietari de la mina:personarica, ambisiosa que no vol pagar més per cada vagoneta.

2.2
Diverses seqüències de la pel·lícula es mostra el contrast entre els dosmons que en viuen un al costat de l'altre, però que no conviuen ni comparteix prácticamente res. A la pel·lícula el món obrer es mostra vital, amb emocions, solidaridavant el món burgès que és presentat aquí com a frívol i, de vegades, immoral.
Mostren als dosgrups socials protagonistes de la revolució industrial: elsburgesos representats per la família Grégoire ( i seus afins ) i la seva actitudrespecte a la classe obrera.
Els miners vivien en pèssimes condicions, treballaven molt aviat, també treballaven els nens, el treball era perillós, ja que dins de la mina s'originaven esquerdes, es produïen fuites de grisú...Els miners cobraven per vagoneta, ino per hores. Per això no es preocupaven d'enfortir els entivados, i al final els van pagar els entivados a part, però els van baixar el preu de la vagoneta, de manera que sortien perdent.Demanaven almoines a la noblesa, però com que no els podien donar diners, els donaven roba o menjar.També demanaven menjar al comerciant del poble, però aquest no els donava res, així que l'havien de canviar per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS