germinal

Páginas: 6 (1397 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
TREBALL SOBRE LA PEL·LÍCULA GERMINAL

El treball consta de diversos apartats. Per començar llegeix el resum, et servirà per a refrescar la memòria. Després ves contestant les preguntes de cada apartat.

RESUM DEL FILM
Germinal és una pel·lícula del director Claude Ferri, de l’any 1993, que narra com durant el II Imperi francés, Etienne Lantier, un jove maquinista a l’atur arriba a les minesde Voreaux, en la frontera franco-belga, demanant una feina. Lantier aconsegueix treballar com a miner gràcies a l’ajuda del treballador Toissaint Maheu. Durant la seva estada a la mina descobreix la misèria dels treballadors de les mines de carbó del nord de França. Les relacions personals i professionals amb els Maheu l’introdueixen en un univers nou i terrible.

El film està inspirat enl’obra del mateix nom de l’escriptor francès Emile Zola, publicada el 1883. En aquesta obra es retracta amb molta cruesa la contraposició existent entre el món de la classe obrera i el de la classe burgesa. La pel·lícula és una adaptació molt fidel d’aquesta novel·la original.

Personatges principals: Etienne Lantier (treballador que busca feina a la mina); Toussaint Maheu (pare de família i miner queajuda a Etienne Lantier a trobar feina a la mina); La Maheude (dona de Maheu); Vicent Maheu (l’avi, que té problemes mentals, també se’l coneix al film com Buenamuerte o el Viejo); Catherine (filla de Maheu); Chaval (“home” de Catherine); Rasseneur (propietari del bar); Maigrat (botiguer); Grégoire (accionistes principals de les mines); Hennebeau (director de Voreaux).

La pel·lícula presentaun conflicte permanent entre classes socials. Es centra en les dificultats laborals i les misèries d’un grup de miners i les seves famílies davant una vaga. Narra les diferents postures davant el conflicte per part dels miners, les famílies, els esquirols, la burgesia i fins i tot les corrents de pensament obrer existents a finals del segle XIX: el socialisme i l’anarquisme. La pel·lícula, com jahem dit, ens ofereix un recreació absolutament realista sobre el treball i les condicions laborals en un pou miner prop de la frontera franco-belga, a la meitat del segle XIX.

NUCLIS DE TREBALL
Germinal pot ser subdividida per al seu anàlisi en sis nuclis de treball, més una conclusió final:

1.- La situació de la classe obrera. Correspon als primers vint-i-cinc minuts i en ells es posa enescena als principals personatges i a l’univers obrer. Correspon a l’arribada de Lantier a Voreaux, la presentació de Maheu i al treball a la mina.

2.- El contrast entre el món de la burgesia i el món obrer. Mostren als dos grups socials protagonistes de la revolució industrial: els burgesos representats per la família Grégoire i la seva postura respecte a la classe obrera.

3.- Les ideologiesde la classe obrera: anarquisme i socialisme. Les corrents de pensament dominants en el darrer terç del segle XIX. Hi ha dos dominants, la representada per l’anarquista Souverine i la socialista, assumida per Lantier. Ambdues corrents s’oposaran durant tota la pel·lícula i es fa visible en els seus enfrontaments dialèctics i en les seves actuacions.

4.- La vaga i els seus efectes. En elsdarrers 45 minuts s’aprecia en aquest punt les premises i idees de l’organització obrera, així com les seves contradiccions. És interessant la dialèctica entre patrons i obrers. Igualment destaquen l’enfrontament dins el món obrer amb els interessos particulars i les divergències polítiques i ideològiques.

5.- La violència: Mereix un capítol apart el final de la vaga amb la seva violènciaindiscriminada, així com l’accident a la mina i el sabotatge de Souvarine mostren les diverses estratègies de la classe obrera davant un conflicte, incloent en ella la violència. És en aquesta part de la pel·lícula on s’aconsegueix el clímax, amb la mort d’un dels seus protagonistes. Aquest serà el punt de partida d’una violència i d’unes desgràcies que arriben a tothom, burgesos i obrers, en major o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS