Germinal

Páginas: 9 (2075 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2010
Comentari de Germinal.

1.Identificació i presentació.

El gènere cinematogràfic del film es un drama històric, ja que ens descriu les dificultats per a sobreviure i la forma de vida de la societat obrera del segle XIX.

Director: Claude Berri (1 de juliol de 1934, París, França - 12 de gener de 2009, París, França), el seu veritable nom és Claude Langman. Casat amb lanovel·lista Nathalie Rheims. Vivia a Saint Florent a Còrsega. Era actor, director i productor. Provinent d'una família francesa de religió jueva, el seu pare era pelleter i la seva mare treballava en una fàbrica. Des del seu naixement vivien a París. Encara que va començar a treballar amb el seu pare, simultàniament acudia a classes de teatre. Va morir a causa d'un infart vascular cerebral.Filmografia com a director: El vell i el nen (1967), El mestre d'escola (1981), Amor en temps de guerra (1997), L´une reste , de l´autre part (2005).
Filmografia como a actor: (1962) Les Sept péchés capitaux (Els set pecats capitals), (1955) French cancan, (1970) Le cinéma de papa.
Filmografia com a productor: (1967) Marie pour mémoire de Philippe Garrel, (1997) Arlette de Claude Zidi, (2002) Amende Costa-Gavras, (2008) Bienvenue chez les Ch'tis (Benvinguts al nord) de Dany Boon.

- Actors principals:
Renaud Séchan (Etienne Lantier), és un cantant francès nascut a París l'11 de maig de 1952. Fill d'un intel·lectual, els seus treballs inicials es caracteritzen pel seu innovador ús del francès, per la seva temàtica social i per la seva ideologia d'esquerra. En les seves cançonsinicials reflectava el disgust de la major part de la societat francesa amb la petita burgesia i les polítiques de dreta. Les seves cançons es centren en la lluita de classes, els abusos del poder polític i l'antimilitarisme. Una altra pel·lícula on apareix és Gresca de Crim (2003).

Gérard Depardieu (Maheu) nascut el 27 de desembre de 1947 a Châteauroux, Indre, França. És un actor, fill d'unobrer metal·lùrgic. Al si d'una família nombrosa d'escassos recursos econòmics, en la seva infantesa va abandonar l'escola i es va dedicar a la petita delinqüència del carrer.Va treballar en una impremta fins que, atret pel món del teatre, es trasllada a París. Depardieu ha treballat fins ara en més de 50 pel·lícules com ara: La tornada de Martín Guerra (1982), Matrimoni de conveniència (1990), Elsmiserables (2000, TV, coproduïda per ell), Astérix als Jocs Olímpics (2008) i també ha dirigit i produït alguns grans films.

Miou Miou (Maheude) és la mare de la família, a l'igual de totes les altres dones, ella treballa en la mina. Després del treball, ha d'encarregar-se de tota la seva família, fer el menjar, tenir la casa en condicions... en definitiva és una dona molt treballadora i moltlluitadora, estima moltíssim els seus fills, i demana almoines per poder alimentar els seus fills més petits. Al final ha de deixar els seus ideals marxistes i tornar a treballar perquè s'han mort molts membres de la seva família, i no té suficients sous per arribar cap a finals de mes. Ha treballat també a Corrupció criminal (1980), Milou al maig (1989), El vuitè dia (1996), Avril (2006).Judith Henry (Catherine Maheu), nascuda a París el 16 de maig del 1968, és una actriu francesa donada a conèixer pel gran públic a la película La Discreta. Fou estudiant a l'Escola de Nins de l'Espectàcle i l'Escola Nacional del Circ. Ha actuat a: Adéu, princessa(1992), No es separin del grup (1998), Els aprenents (1996), L'home que camina (2007).

Jean Carmet (Vincent Maheu, “Bonnemort”) actor iguionista francés, nascut el 25 d'abril de 1920 en Bourgueil (Indre-et-Loire, França), mort el 20 d'abril de 1994 a Privas en Hauts-de-Seine. Altres pel·lícules: Knock (1951), Les aventures de Till L'Espiègle (1956), Dia de gossos (1984), Mangeclous (1988).

Aquesta pel·lícula es basa en la novela d'Émile Zola, Germinal. Va ser un novel·lista francès nascut a París l'any 1840. Va començar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS