Ghandi (Casp) (Puri)

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 7 de abril de 2012
Mohandas Karamchand Gandhi

Gandhi va néixer a Porbandar al 1870.
Va estudiar Dret a les universitats de Ahmadabad i Londres, i va exercir com a advocat a Bombai.
Els seus primers treballs els varealitzar a Sud-àfrica l’any 1893, mentre treballava per a una empresa en aquest país, es va interessar per la situació dels 150.000 compatriotes que hi residien i va lluitar contra les lleis quediscriminaven els indis a Sud-àfrica mitjançant la resistència passiva i la desobediència civil.
A l’Índia, des de 1918 Gandhi va figurar obertament al capdavant del moviment nacionalista indi. Vainstaurar nous mètodes de lluita (les vagues i les vagues de fam), i en els seus programes rebutjava la lluita armada i predicava la no-violència com a mitjà per resistir el domini britànic.
Preconitzavala total fidelitat als dictats de la consciència, arribant fins i tot a la desobediència civil si fos necessari; a més, va lluitar per tornar a les velles tradicions índies. L’any 1931 va participaren la Conferència de Londres, en la qual va reclamar la independència de l’Índia.
Gandhi i la seva esposa Kasturba van ser empresonats: ella va morir a la presó, mentre que ell va dur a termevint-i-un dies de dejuni.
Una vegada assolida la independència, Gandhi va intentar reformar la societat índia apostant per integrar les castes més baixes (els sudrao ‘treballadors', els pàries o‘intocables' i els mlecha o ‘bàrbars') i per desenvolupar les zones rurals. Va desaprovar els conflictes religiosos que van seguir la independència de l’Índia i va defensar els musulmans al territori hindú, per laqual cosa va ser assassinat per Nathuram Godse, un fanàtic integrista indi, el 30 de gener de 1948 a l’edat de 78 anys. Les seves cendres van ser llançades al riu Ganges

Gandhi va portar una vidasimple, confeccionant les seves pròpies peces de roba i a més sent un destacat vegetarià.


[pic] [pic]
Gandhi
-----------------------
No hay camino para la paz,
la paz es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caspa
  • La Caspa
  • caspa
  • Caspa
  • Ghandi
  • casper
  • Caspa
  • caspa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS