Globalització

Páginas: 4 (951 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
Globalització
Senegal, metropoli colonial es veu obligada a conrear gairebé exclusivament el cultiu del cacauet.
Els pagesos produeixen i el govern compra i les exporta a Europa.
El govern pagaun preu molt inferior al que ell guanya quan l’exporta. Amb aquesta diferència paga a la seva incompetent burocràcia y el gran luxe en que viuen els seus dirigents.
Amb una part del que guanya elgovern copra arròs a Tailàndia, Cambotja i d’altres llocs. L’arròs és el principal aliment del Senegal. Per importar 400.000 tones anuals va pagar 850000 milions de francs. El 1997, l’economia de Dakarva destinar el 17% a la compra d’aquest cereal, l ’11,8% a la de pa i el 10’9% a la de verdures.
El Senegal és totalment depenent de l’estranger , això que disposa d’una classe pagesa competent quepodria produir tots els aliments que el seu país necessita. Crec que la relació govern poble es de màxima esclavitud.

2. Explica els conceptes centre i perifèria referits als intercanvisdesiguals.

Centre: Son els països rics, poderosos, industrialitzats son: EUA, Canada, Japó, Austràlia i la Unió Europea. La majoria són a l’ hemisferi Nord. Son els grans dominadors de la economia mundial:tenen capital, tecnologia, industria avançada, multinacionals, ma d’obra qualificada, capacitat de consum i alt nivell de vida. Van ser els inventors del capitalisme i la industrialització. Disposende un PIB per càpita de 20000$ per habitant.

Perifèria: Son països pobres i són la major part de la humanitat, estan situats a la perifèria geogràfica del mon central.
Las característiques delsubdesenvolupament son: molta població, subalimentació, sistema sanitari deficient, analfabetisme, manca de infraestructures, un insuficient sector primari, són economies de subsistència ambproduccions d’autoconsum. Molts d’aquets països tenen governs incompetents i tracten al poble com a esclaus sobre tot a Àfrica que només miren el benestar dels governants, la debilitat política permet a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Globalització
  • Globalització
  • La globalització
  • LA GLOBALITZACI
  • Globalització
  • Problemes de la Globalitzacio
  • Globalització manipulada
  • La Globalització

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS