Globalització

Páginas: 4 (809 palabras) Publicado: 11 de enero de 2011
1ER DE BATXILLERAT
ECONOMIA
GLOBALITZACIÓ
A. DEFINICIÓ. DIFERENTS ASPECTES DE LA GLOBALITZACIÓ
La globalització econòmica és un procés econòmic que suposa una creixent integració iinterdependència entre totes les economies del món. Això vol dir que els països, des del punt de vista econòmic, cada cop estan més relacionats, i el que li passa a un, afecta o pot afectar la resta.
Tot i queactualment se’ n parla molt, el cert és que la globalització és un procés molt antic, que segueix la lògica del sistema capitalista. Molts dels trets actuals ja existien als anys 20 dels segle passat,però aquest procés va quedar interromput amb els dos conflictes bèl·lics.
Des del punt de vista econòmic, podem diferenciar vessants :
Globalització comercial: És la facilitat per comprar i vendremercaderies arreu del món. Hom ho pot percebre quan comprova l’ origen d’ alguns productes: walkman, roba, ordinadors, certs aliments (fruita)...... Això vol dir que els països compren i venen a l’estranger cada cop més. En principi, això és positiu perquè qualsevol país necessita comprar a l’ estranger allò que no té, i qualsevol país pot vendre allò que és més abundant. És a dir, afavoreix l’especialització. Precisament un dels problemes més grans del comerç internacional a l’ actualitat és que els països rics acostumen a posar traves a les exportacions agrícoles del tercer món, per talde protegir els seus pagesos, i alhora, subvenciones la producció agrícola (com ara la llet), de manera que el que val al mercat (PM) és inferior al que costa(pf), i poden exportar aquesta produccióals països pobres, pels quals i aquestes exportacions són una competència insuperable Globalització productiva: Significa que una empresa pot situar part o tot el procés productiu arreu del món. Laglobalització productiva causa la divisió intenacional de treball (cada país realitza una tasca concreta), o a la divisió internacional del procés productiu (cada país fa una part del procés de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Globalització
  • Globalització
  • La globalització
  • LA GLOBALITZACI
  • Globalització
  • Problemes de la Globalitzacio
  • Globalització manipulada
  • La Globalització

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS