Globalización

Páginas: 4 (789 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2011
Què en penses de la globalització? És necessària una altra globalització? I possible?

Crec convenient fer un breu resum de en què consisteix la globalització.
La Globalització és un procésobjectiu (no ideològic, existeix amb independència del pensament) i multidimensional (a l'abast de les esferes de les relacions socials, culturals, polítiques i econòmiques), que suposa la mundialitzacióde l'economia i l'homogeneïtzació cultural, juntament amb un nou tipus de revolució tecnològica en l’àmbit dels nous mitjans de comunicació.
Suposa uns vincles d'interdependència que converteixen almón en un sistema social únic regit per les normes del Mercat, una lògica que funciona gràcies a la cultura de d’individualisme i la competència.
Davant el fet de la globalització sorgeixen dosrespostes: uns pensen que fer una globalització mundial seria quelcom molt injust, ja que a través d’ella els països més rics es beneficiarien a costa dels països més pobres, sorgint així multitud demanifestacions com la de Seattle o la de Praga; uns altres pensen de forma contraria, per a ells la globalització és una gran oportunitat que no hem de deixar passar.
Jo em trobo al primer grup, crec que laglobalització comporta unes conseqüències que considero injustes ja que els països menys desenvolupats es veuen sotmesos per els països més desenvolupats, que són les que posseeixen les gransmultinacionals.
Als consumidors dels països rics els ha beneficiat molt la globalització però, això ha accentuat les diferències amb els més pobres. Els perdedors en general són els països en els quals nos’ha harmonitzat la política i amb la globalització.
Els drets de propietat intel·lectual col·lectiva no son reconeguts, per que es promou un procés de concentració i privatització del coneixement,violentant el dret que tenen els pobles sobre els seus recursos i coneixements.
En general la meva opinió sobre la globalització és que ofereix moltes possibilitats mundials però el problema és que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • La globalización
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalización
  • Globalizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS