Gluckman, M. (1944) “La Lógica De La Ciencia Y De La Brujería Africanas”

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
Introducció a l'Antropologia Social i Cultural
Grup 6
Àlex Lavado Campàs
Recensió de Lectura:
Gluckman, M. (1944) “La lógica de la ciencia y de la brujería africanas”
Ciencia y brujería.Barcelona: Anagrama, 1976.

Herman Max Gluckman fou un antropòleg social Sud-africà fill de pares jueus. Va estudiar a les universitats de Witwatersrand i Oxford, doctorant-se en aquesta última i perdesprés ensenyar al institut Rhodes-Livingston, i realitzant un treball de camp amb les tribus sud-africanes del país entre els anys (1941-1947). Després d’això, a l’any 1949 va exercir de professord’antropologia a la universitat de Manchester, creant un grup propi anomenat l’escola de Manchester. Aquest grup es dedicava a estudiar individualment a les persones d’una societat amb precisió per treureconclusions sobre el seu comportament, especialment en conflictes. Gluckman va ser políticament actiu ja que va estar involucrat directament en els conflictes socials i culturals creat pel colonialisme.A més també s’interessava per altres temes com el racisme, la urbanització i la migració. Fora de la seva recerca a Zululandia, Sud-àfrica, sosté que els països d'Àfrica i de les Comunitats Europeesformen un sol sistema social, un sistema en què el cisma en dos grups racials constitueixen la base de la unitat estructural del sistema.
En aquest breu text, Max Gluckman analitza i explica la lògicade la bruixeria africana vista per diverses tribus sud-africanes en comparació amb la nostra. L’autor exposa els fets “sobrenaturals” que rodegen la vida tribal africana, l’impacte que tenen en lasocietat i les interpretacions que se’n fan en aquest context, detallant amb claredat el seu funcionament a través de nombrosos exemples.
Mitjançant nombroses explicacions, ens desenvolupa l’idea deque les tribus africanes no són ignorants, ni res per l’estil, sinó que posseeixen una intel·ligència i capacitat de raonar completament racional i comparable a la nostra. La diferència radica en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Ciencia Logica
  • Logica Con Ciencias
  • ciencias logicas
  • Lógica y ciencia
  • La logica y la ciencia
  • La logica y las ciencias
  • Lógica: la ciencia detrás de la ciencia
  • M TODO Y CIENCIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS