Goodbye Lenin

Páginas: 5 (1186 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2014


GOOD BYE LENIN!

1. La RDA era l’antiga Alemanya Oriental, fruit de la partició d’Alemanya després de la 2a Guerra Mundial. Es tractava d’un règim autoritari, de l’òrbita soviètica, de partit únic i sense llibertats:
• Quina imatge ens dóna la pel·lícula de la televisió de la RDA?
La televisió de la RDA la controlava l’estat i, igual que Corea del Nord actualment, només oferien notíciesde l’Alemanya de l’Est.
• Per què tenia tanta importància la cursa de l’espai i les gestes dels cosmonautes als països comunistes, i per tant, també a la RDA? Quin cosmonauta surt a la pel·lícula?
Perquè era com una “competició” contra els EEUU. Qui podia arribar a l’espai també podria crear míssils més potents. A més, del prestigi que això suposava. El cosmonauta que surt en aquesta pel·lículaés Sigmund Jähn.
• Quina postura té l’Àlex davant el règim comunista?
Tant l’Àlex com la seva família estan d’acord amb el comunisme, no volen que desaparegui.
• En quines coses podem comprovar que la RDA era una dictadura?
No es podien revolucionar, estaven completament controlats per l’estat i no podien fer ni dir res en contra. Simplement, la RDA estava controlada per la URSS i com aquestaera una dictadura, la RDA també ho havia de ser.
• Com és el pis dels Kerner?
Està més antiquat que qualsevol altre pis de la part capitalista, la RFA.
2. Per què la mare de l’Àlex té un atac al cor?
Està previst atorgar a la mare un premi amb motiu dels 40 anys de la RDA. De camí cap a aquesta cerimònia és testimoni d'una manifestació en la qual participa l’Àlex. En veure com la policiadissol la manifestació a la força i que detenen al seu fill, es desmaia.
3. El pare de l’Àlex és al Berlín Occidental. Quina versió dóna primer la mare de la seva fugida? Després, quina és la veritat? Per què se’n va anar cap a l’Oest?
La mare deia als seus fills que el pare s’havia anat a la part occidental de Berlín perquè havia conegut a una altra dona quan en realitat es va haver d’anar permotius de treballs. També els hi va dir que el seu pare mai s’havia preocupat per ells i en realitat
4. ¿Per què l’empresa de col·locació d’antenes on treballa l’Àlex, forma parelles de treball entre un noi de l’Est i un noi de l’Oest?
Era una forma d’anar reunificant l’estat. No només havien de reunificar físicament i políticament Alemanya, sinó que també havien de reunificar als seus ciutadansque havien estat separats durant tant de temps.
5. Coca-Cola o Burger King són marques que tenen molta presència al film, per què creieu que surten tant?
Perquè són les marques més representatives del capitalisme. Hi ha publicitat seva per tot arreu, tenen un gran poder econòmic.





6. Per què hi ha tanta gent jubilada a Berlín oriental després de la caiguda del mur?
Perquè lespersones jubilades eren persones molt compromeses amb els seus ideals i podrien portar problemes a les empreses ara capitalistes, així que els van jubilar.
7. Com és el novio de la germana de l’Àlex? Què representa?
Defensa el capitalisme i a més, pel que es veu a la pel·lícula, té molts diners. És justament tot el contrari a la família de l’Àlex i representa aquesta oposició respecte a la ideologiade cadascú.
8. Qui eren els pioners? Quina imatge ens dóna de l’educació a la RDA?
Eren els nens ingressaven en aquestes organitzacions en començar l'escola primària continuen en elles fins a la seva adolescència, un cop arribada aquesta etapa, ja podien militar al partit comunista.
9. En un moment de la seva recuperació, la mare de l’Àlex aprofita que aquest està dormint i surt al carrer. Quèli crida l’atenció? Quin simbolisme té l’estàtua de Lenin volant pels aires? Quina explicació li dóna l’Àlex de tot allò que ha vist?
Primer, veu a l’ascensor una pintada del símbol nazi, això en la RDA era impensable. L’escena de l’estàtua de Lenin marxant-se significava que la ideologia comunista de Lenin, totes les seves idees, les seves formes de fer les coses, tot, s’anava d’Alemanya, ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Goodbye, Lenin!
  • Goodbye Lenin
  • goodbye lenin
  • goodbye lenin
  • Goodbye Lenin
  • goodbye lenin
  • Goodbye Lenin Analisis
  • Analisis pelicula goodbye lenin

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS