Gotica

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
ART GÒTIC

Catedral Gòtica de Barcelona
La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia (també anomenada, en lloc de catedral, Seu, o Seu en català) és la catedral gòtica de Barcelona, seu del'Arquebisbat de Barcelona, a Catalunya, Espanya.

La catedral actual es va construir durant els segles XIII a XV sobre l'antiga catedral romànica, edificada al seu torn sobre una església de l'èpocavisigoda a la qual va precedir una basílica paleocristiana, les restes es poden veure al subsòl, al Museu d'Història de la Ciutat. La finalització de la imponent façana en el mateix estil, però, és moltmés moderna (segle XIX). L'edifici és Bé d'Interès Cultural i, des del 2 de novembre de 1929, Monument Històric-Artístic Nacional.


Esglèsia de Santa María
L'església de Santa Maria de Barberà,està situada a la població de Barberà del Vallès a la comarca del Vallès Occidental.

Consagrada pel bisbe de Barcelona, Sant Oleguer (1116-1137) segons una tradició equivocada, 1 es creu que va seredificada sobre una altra existent al segle XI.
Tot i haver estat transformat essencialment es tracta d'una construcció del segle XII.

D'una sola nau amb volta de canó apuntada, té transsepte i tresabsis semicirculars. Les finestres es distribueixen pels murs laterals i per la capçalera sent d'arc de mig punt.


Esglèsia de Santa María
L'església de Santa Maria de Barberà, està situada a lapoblació de Barberà del Vallès a la comarca del Vallès Occidental.

Consagrada pel bisbe de Barcelona, Sant Oleguer (1116-1137) segons una tradició equivocada, 1 es creu que va ser edificada sobreuna altra existent al segle XI.
Tot i haver estat transformat essencialment es tracta d'una construcció del segle XII.

D'una sola nau amb volta de canó apuntada, té transsepte i tres absissemicirculars. Les finestres es distribueixen pels murs laterals i per la capçalera sent d'arc de mig punt.


Esglèsia de Santa María
L'església de Santa Maria de Barberà, està situada a la població...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los goticos
  • EL GÓTICO
  • gotico
  • Gótico
  • Gotico
  • Los goticos
  • Gotico
  • GOTICO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS