Griego

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2014
Dànae

En la mitologia grega, Dànae, era filla de Acriso i Eurídice, reis d'Argos.
Dànae va ser mare de Perseu, el va tenir amb Zeus.

Perseu, fill de Dànae i Zeus, és un semidéu de lamitologia grega, ja que la seva mare era mortal.

Perseu va néixer gràcies a Acriso, pare de Dànae.
Un oracle havia anunciat a Acriso que moriria en mans del seu nét. Per evitar això, va tancar a la sevafilla Dànae en una torre de bronze, així no podria tenir contacte amb cap home i mai tindria un fill que poses en perill la seva vida.
En canvi, el rei dels deus, Zeus, es va transformar en una plujad'or que li va caure a Dànae del sostre i la va deixar embarassada. També deien que va ser Preto, germà de Acriso, qui va deixar embarassada a Dànae. Sigues qui sigues, Dànae va concedir a Perseu.Acriso quan es va adonar de tot, va llençar a la seva filla juntament amb el seu nét al mar, dintre d'un cofre de fusta.
El mar va ser calmat per petició de Zeus a Poseidon i així la mare i el fill vansobreviure fins a arribar a la costa de l'illa de Sérifos. En aquella illa governava el rei Polidectes i el seu germà Dictis, que van acollir a Perseu i a Dànae, al que van criar com si fos fill seu.Més tard, Polidectes es va enamorar de Dànae i pensant que el jove Perseu seria una molèstia pels seus plans, va decidir desfer-se d'ell, Polidectes va fer creure a tot el món que preteniaconquistar a la princesa Hipodamía i va demanar als habitants de l'illa que li donessin un regal per així més tard ell donar-li a la princesa.
Perseu va dir que no tindria cap problema, es va oferir aportar-li el cap de Medusa, una de les Gòrgones que podia convertir en pedra als homes. I així doncs, Polidectes va enviar a Perseu a pel cap de Medusa.

Perseu en el seu camí en cerca de Medusa, es vatopar amb les tres Grayes, els hi va treure el seu únic ull perquè a canvi elles li donessin on vivien les Hespèrides, ja que elles li donarien armes per lluitar contra Medusa.
Va trobar a les nimfes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los griegos
  • Griegos
  • Griegos
  • Griego
  • Griego
  • griego
  • griego
  • griego

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS