Gráficos

Páginas: 7 (1687 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Comentari de gràfiques











Els béns de consum són aquells béns que es consideren propis del consum de les economies domèstiques. Es poden classificar en béns duradors i béns no duradors. Els béns de consum no duradors són aquells que, sent tangibles, solen consumir ràpidament com la cervesa o el sabó, mentre que els béns de consum duradors són tangibles i generalment podenusar-se moltes vegades com frigorífics, eines mecàniques i roba.
En aquest gràfic, podem observar com el bé de consum durador incrementa una pujada en l’any 2006, però, a partir d’aquest mateix any comença a devaluar-se el seu consum i en l’any 2009 assoleix el seu pitjor resultat amb una mitja de -39,9 (moment de crisi) tot i que, sembla que el 2010 es recupera el 2011 té una petita baixada i enaquest darrer any 2012 té un poc increment fins situar-se en el -0,5.
Respecte el consum no durador podem veure que des del any 2005 al 2012 no pateix gaires canvis importants, tenint com a millor punt de davallada l’any 2009 (igual que el bé de consum durador) i en l’any 2010 té el seu màxim punt situant-se en 4,5.
Podem dir, que en aquest gràfic es veu reflectida la crisi i el context socialde la població on els béns de consum durador pateixen una forta davallada a causa del seu alt preu com per exemple en els automòbils, frigorífics, màquines... però el baix preu de bastants productes del consum no durador (a causa de la seva poca durada) fa que tampoc es pugui veure una davallada extrema com en l’altre cas.



El sector de la maquinària i bens d’equip té una destacada presenciai tradició a Catalunya. Aquest sector concentra mes d’una cinquena part de l’activitat estatal i les empreses fabricants lideren els segments espanyols corresponents a la maquinària lleugera.
Per el que fa en el material de transport podem veure un increment en el 2006, però, arrel d’aquest any pateix una forta davallada que el farà situar-se a -30 en l’any 2009 recordant que estem en períodede crisis després pateix una gran recuperació en el 2010 per acabar davallant un altre cop al darrer any 2012 situant-se en -11,1.
Respecte el que fa el grup maquinària i altres podem veure una pujada espectacular l’any 2006 (igual que en el material i els bens duradors i no duradors) però aquest d’una manera espectacular, situant-se en 16,3 després en el 2007 segueix en un punt alt, però tot iaixò té una forta davallada en l’any 2009, però, en el 2010 aconsegueix recuperar-se i mantenir-se estable fins patir una petita baixada l’any darrer 2012.
Podem veure, que en aquest gràfic l’any 2006 és un gran any, però arrel d’aquest any els bens d’equip pateixen una forta i gran davallada l’any 2009 que aconseguiran recuperar i mantenir-se estable patint el material de transport en l’any 2012una gran davallada i en la maquinària i altres una petita baixada.




Els béns intermedis són béns que són transformats novament abans de ser un bé de consum o capital, també és qualsevol part d'alguna cosa que no serveixi per si sol.
Exemple: parabrisa d'un cotxe, cable d'una planxa. Bé que s'usa per produir altres béns i en la seva aplicació al procés productiu s'incorpora totalment alproducte o es transforma totalment amb el primer ús. Per exemple, acer, matèries primeres, combustibles
En aquest gràfic podem observar com en relació a la química i minerals no metàl·lics tenen una pujada al 2009 però en l’any 2008 i 2009 pateix el seu pitjor percentatge arribant a -16,5. Tot i això, és recupera en l’any 2010 arribant a -1,1, però en l’any 2011 i 2012 sofreix una davalladaimportant.
Respecte als altres béns intermedis podem veure un gran increment en l’any 2006, però una gran davallada en el 2008 que acaba de aspirar el seu pitjor resultat en el 2009 situant-se en -21. Tot i les dificultats, en l’any 2010 té una gran recuperació i és situa en 5 i en l’any 2011 i el darrer 2012 té una davallada relativament important de casi 10 punts situant-se finalment en -3,2
Com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Graficas
  • Grafic
  • Graficas
  • graficos
  • graficas
  • Gráficas
  • Graficas
  • Graficos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS