Guernica

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
GUERNICA
FITXA TÈCNICA
Autor: Pablo Picasso
Mides: (3,5 x 7,8 m)
Museu: Reina Sofia a Madrid
Gènere: Pintura a l’oli
Estil: Art del segle XX Cubisme
Datació: 1937

INTRODUCCIÓ
Elfet històric que va motivar aquesta obra va ser la destrucció de la ciutat Basca de Guernica el 26 d'abril de 1937; durant la guerra civil espanyola avions nazis a l'ordre del general Franco vanbombardejar el poble indefens. Van morir 1.654 persones i més d'un miler van ser ferits.
El Guernica es va exhibir per primera vegada a l'Exposició Internacional de París el 1937, Picasso, pintor compromèsamb la causa republicana critica la guerra espanyola, el nacionalisme, el feixisme i en definitiva la crueltat de la guerra. L'obra va causar gran impacte polític, tal com es volia.
L'absència decolor és impactant i ajuda a donar un major dramatisme a l'obra, convertint-se en un element primordial.
Els rostres són cubistes, s'eliminen les distincions entre front i perfil, el que permet al'artista rearmar els trets d'una manera lliure i expressiva.
COMPOSICIÓ
El Guernica és un quadre que consta de vuit figures que van patir diferents canvis mentre eren pintats. Es podria dir que encaraGuernica sembli un llenç desordenat Picasso va estudiar molt la posició i la forma dels diferents components.
Abans de posar-se a pintar l'obra final, va fer diferents estudis del que seria elGuernica que coneixem actualment.
El llenç està format per una piràmide central coronada per la bombeta, la vela que sosté la dona que surt d'una finestra i el cap agonitzant del cavall. Aquesta piràmidetanca el cos del cavall, la dona seminua de la dreta i el cos mutilat del cavaller a l'esquerra.
Als costats de la piràmide podem trobar una dona amb els braços alçats i el cap de la dona que aguantala vela a la dreta. Al costat esquerre podem trobar el bou, dret i impassible a la situació, símbol espanyol, una dona que abraça el cos mort del seu fill i un ocell.
SIGNIFICAT
En el Guernica, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guernica
  • el guernica
  • guernica
  • Guernica
  • El Guernica
  • Guernica
  • Guernica
  • el guernica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS