Guerra Comercial Entre Usa Y China

Páginas: 4 (846 palabras) Publicado: 25 de abril de 2012
La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina

La Xina comença a ser comercialment imprescindible i va pel camí de convertir-se en la primera potència econòmica mundial en només deu anys,per davant dels Estats Units. Aquesta situació ha suscitat un ambient poc amistós entre aquests dos països.
La carrera econòmica del desenvolupament dels tractats comercials va enfrontar, ja activamentdes de la segona meitat dels anys noranta, els Estats Units amb la Xina, però en realitat el conflicte ja estava viu des dels anys vuitanta.
Les relacions divergents entre Estats Units i Xina, quefins al final de la dècada dels setanta va ser en la discordança capitalisme – socialisme, a partir del inici de la dècada dels vuitanta, es va transformar en una contradicció entre potèncieseconòmiques capitalistes en una guerra comercial, en la qual, el continu desenvolupament de Xina, l’evolució de la seva posició internacional i la seva importància en el paper estratègic en relació amb lesgrans potencies, va inclinant la balança al seu favor, cosa que amenaça el domini capitalista tant dels Estats Units com de la Unió Europea.
L’establiment del iuan xinès va ser al 1948 i des de llavorsel valor de la moneda ha fluctuat amb afinitat sobre la situació política i els interessos comercials del colós asiàtic. Durant tres dècades, el tipus de canvi amb el dòlar es mantingué a 2.46 iuansper dòlar, finalment va acabar amb una revaluació que el va dur fins als 1.5 iuans per dòlar al 1978. La revaluació però no va durar gaire, ja que a principis dels vuitanta la moneda xinesa es tornà adevaluar de forma continua per tal de seguir afavorint les exportacions. Aquest esdeveniment provocà un mínim històric al 1994, en què el tipus de canvi era de 8.62 iuans per dòlar.
Des de llavorsfins al 2005, la moneda xinesa es va mantenir fixa pel que fa al dòlar a un tipus de canvi de 8.28 iuans per dòlar. El Banc Central xinès era l’encarregat de comprar i vendre iuans a aquest preu....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Balanza De Pago Comercial Usa Vs China
  • Guerra comercial casi abierta eua-china
  • La guerra china
  • Nueva Era Comercial De Colombia Con Usa
  • Las relaciones comerciales entre china, usa y rep. dom
  • el negocio de las guerras de usa
  • USA en la guerra Mundial citado
  • trabajo 3 economia china y USA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS