Guerra Sis Dies

Páginas: 4 (875 palabras) Publicado: 14 de julio de 2012
La Guerra dels sis dies
Fou un conflicte bèlic que va enfrentar a Israel contra una coalició àrab formada per Egipte, Jordània, Iraq i Síria entre el 5 i el 10 de juny de 1967.
- Causes:
Desprésde la crisi de Suez (1956), els cascos blaus de l'ONU van separar a les tropes egípcies i israelianes en un marc de pau molt inestable, però negant la possibilitat d' establir qualsevol negociació,Egipte va buscar el suport militar de Síria i Jordània. Des d' aquest moment, la guerra entre àrabs i israelians va començar a semblar imparable. L' arribada al poder en Síria dels sectors més radicals ila petició, el maig de 1967, per part dels egipcis de la retirada de l' ONU del seu territori, va incrementar la tensió amb Israel.
- Primers pasos cap a la guerra:
El 5 de juny, en aquesta èpocade tensió,les tropes israelianes, van llançar la seva primera ofensiva, al detectar a través de radars, avions egipcis. A més, la presència d' egipcis a la frontera els va fer pensar que s' aproximavaun atac enemic.
Aquest primer atac, va sorprendre als egipcis, els qui pensaven que Israel atacaria a Siria. Els aviadors israelians van procedir a fer un atac destruint tota l' aviació egipcia.Aquesta ofensiva va aconseguir destruir en tan sols 3 hores, 391 avions, mentre que les pèrdues propies només van ser 19. L' èxit d' aquest atac va facilitar l' avanç israelià en aquesta primera etapa dela guerra.
- Desenvolupament del conflicte:
Egipte va rebre el suport soviètic i dels altres països àrabs, mentre que els EUA va recolzar fermament a Israel.
El 5 de juny va començar la guerra,concretament quan Israel va activar l' operació " Focus" liderada principalment per Ezer Weizmar. Consistia en una sèrie d'atacs a primera hora del matí contra les bases aèries egípcies, per aatrapar els avions egipcis en terra a la tornada de la seva tradicional primera ronda a l'alba, al voltant de les 8:00 del matí. Les greus pèrdues sofertes pels egipcis, tant en avions com en bases de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • uno de dies
  • dies
  • dies
  • Siso
  • sisas
  • Siso
  • Siso
  • siso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS