Hamlet

Páginas: 12 (2762 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2014

1. Introducció

Quan em van dir que havia de fer un treball sobre Hamlet, el primer que vaig pensar va ser que seria tot un repte. La veritat és que sempre havia tingut curiositat per llegir i estudiar més a fons aquesta obra, ja que no l'havia llegit mai, però, tot i això sí que sabia de què anava. I aleshores va ser quan em vaig adonar de la importància i la influència de l'obra deHamlet. Una obra que per molts anys que passessin continuava sent igual de coneguda. Els meus objectius eren poder entendre la temàtica de Hamlet, el que volia expressar l'autor amb cada paraula, poder posar-me en la pell dels personatges i interpretar que volia dir Shakespeare.
Per fer aquest treball, sobretot he buscat informació per internet, sobre la vida de Shakespeare, les diferentsintepretacions que s'han donat del llibre,























4. Cos del treball


4.1 En primer lloc caldria inserir l'obra analitzada en la trajectòria intel·lectual i artística de William Shakespeare, un dels grans escriptors de la història de la literatura. Cal conèixer bàsicament quina és la seva importància com a dramaturg i que significa “Hamket” en el conjunt de la sevaobra més coneguda de Shakespeare i una de les més estudiades i representades de la història de les arts dramàtiques?

Durant la vida de Shakespeare, aquesta obra, Hamlet, va ser un dels seus treballs més reconeguts i encara avui perdura entre les obres que han tingut major nombre de representacions i estudis. És la seva obra més llegida. Això pot ser per que aquesta obra pot ser representada demoltes formes diferents segons la perspectiva que es tingui. L'obra de Hamlet és sobretot molt famosa per el seus soliloquis, la manera en què enfoquen els pensaments dels personatges, l'obra està carregada de confusió i dualitat.
La venjança dramatica, és el tema principal de l'obra. Shakespear destaca per la organització de l'escena senzilla, amb pocs elements de decoració del ambient, ja queper ell el més important són les paraules.
William Shakespear va fer que els seus personatges no fóssin perfectes, en aquest cas, Hamlet, es torna boig o ho fa veure i és culpable del assassinat de Poloni entre altres coses.
El que ens vol fer veure es que els seus personatges no són perfectes i es basa més amb les passions i els sentiments humans. Això és el que fa que Shakespeare sigui tanimportant i diferent dels altres autors de l'època.
















4.2 Algunes de les obres de teatre de Shakespeare són considerades habitualment clàssics. Què s'amaga darrera aquest epígraf? Què entenem per clàssics? Podries fer llistat de clàssics en diverses disciplines? Com una obra artística, literària o intel·lectual esdevé un clàssic? Per què sovint es parla del'actualitat dels clàssics?

Podriem dir que clàssic és quelcom que es mante vigent durant segles, allò que mai serà oblidat. Les obres de Shakespeare són clàssics ja que actualment encara s'estudien i es llegeixen, tenen tant de valor per això, perquè encara que passi el temps, aquests llibres continuen sent igual de coneguts que abans. Tothom coneix o ha sentit a parlar d'allò que nomenen clàssic.Definicions del que sigui un clàssic n'hi ha hagut de tota mena, n'hi ha que han dit que un clàssic és un autor que sempre pot ser revisitat, n'hi ha que opinen que són clàssics els autors que sempre s'han llegit i es llegiran sense que calgui fer-ne propaganda, d'altres opinen que un clàssic és aquell autor la lliçó del qual no s'esgota mai per moltes lectures que en fem.
Llavors només apareixentres autors que puguem considerar com els nostres clàssics de debò: Ramon Llull, Jacint Verdaguer i Josep Carner.
De l’art de la Música, podriem parlar de Bob Dylan o Els Beatles com a un clàssic. El Quixot de Cervantes és un clàssic de la literatura universal i la mostra més excel·lent del classicisme literari espanyol. Wilde, Joyce o Kafka poden rebre el títol de clàssics de la literatura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hamlet
  • Hamlet
  • HAMLET
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS