HARRY POTTER

Páginas: 11 (2518 palabras) Publicado: 15 de septiembre de 2014
Harry Potter és una saga de set novel·les escrites per l'autora anglesa Joanne Kathleen Rowling que narren les aventures del jove mag Harry Potter, juntament amb els seus millors amics Ron Weasley i Hermione Granger. La història transcorre sobretot a l'Escola de Màgia i Encanteris Hogwarts, una acadèmia per als joves mags i bruixes. L'argument se centra en el conflicte de Harry amb el malvat magLord Voldemort, que va matar els seus pares amb el propòsit de conquerir el món màgic. En català la publicació va a càrrec de l'Editorial Empúries.

Des de la primera novel·la Harry Potter i la pedra filosofal publicada el 1997, els llibres han guanyat una immensa popularitat, amb el respecte de la crítica i un èxit comercial arreu del món.[1] De la sèrie de llibres se n'han fet pel·lícules,videojocs i una gran quantitat de marxandatge. L'abril del 2007, els sis primers llibres ja havien venut 400 milions de còpies[2] i s'havien traduït a 65 llengües.[3] El darrer llibre de la sèrie, Harry Potter i les relíquies de la Mort es va publicar en anglès el 21 de juliol del 2007.[4] L'editorial va assegurar que, només als Estats Units, s'havien editat 12 milions de còpies en la primeraimpressió,[5] la tirada en català va ser de 75.000 exemplars.[6]

Amb tot això, l'autora J.K. Rowling ha esdevingut la dona més rica de la Gran Bretanya i la persona que més diners ha guanyat escrivint llibres.[7]

La productora de cine Warner Bros va adquirir els drets per a adaptar els llibres en una sèrie de vuit pel·lícules, que va acabar el 15 de juliol de 2011 amb l'estrena de Harry Potter iles relíquies de la Mort - Part 2, esdevenint la franquícia amb més èxit de la història del cinema.

La història comença amb la celebració del món màgic. Durant molts anys, havia estat atemorit pel despietat mag Lord Voldemort. La nit anterior, el 31 d'octubre, en Voldemort va descobrir el refugi amagat de la família Potter i matà Lily i James Potter, els pares d'en Harry. Tanmateix, quan intentàmatar llur fill petit d'un any, Harry, la maledicció assassina Obitus per Subitum rebota i el toca a ell. El cos d'en Voldemort és ferit, però el seu esperit sobreviu: no està ni mort ni viu. A en Harry, per la seva part, només li queda una cicatriu amb forma de raig al front, l'única seqüela física de la maledicció d'en Voldemort. Harry és l'únic supervivent de la maledicció assassina, i a partirde la misteriosa derrota d'en Voldemort, el món màgic comença a anomenar-lo "el nen que va sobreviure".

L'1 de novembre, en Rubeus Hagrid, un semigegant, deixa en Harry amb els únics parents que li queden, els cruels Dursley. Aquests són l'oncle Vernon, la seva tieta Petúnia i en Dudley, el seu cosí obès i malcriat. Ells intentaran, en va, amagar la seva herència màgica (per exemple, en dir-lique els seus pares varen morir en un accident de trànsit, o castigant-lo severament després de qualsevol comportament estrany). Tanmateix, la vigília del seu onzè aniversari, en Harry té el seu primer contacte amb el món màgic quan rep cartes del Col·legi Hogwarts de Màgia i Bruixeria, les quals eren entregades per òlibes, tot i que el seu oncle impedeix que pugui llegir-les. Ja en el seuaniversari, en Hagrid apareix i li diu a en Harry que existeix un món màgic i un altre, el món "muggle"(gent sense poders màgics) i que ell és un mag que ha estat inscrit d'ençà que va néixer al col·legi.

A partir d'aquest moment, en Harry passa la major part del seu temps a Hogwarts, on viu moltes aventures relacionades amb el segon ascens al poder d'en Voldemort, que continua amb els seus plans dedominar el món màgic, eliminar el món muggle i matar en Harry. Cada llibre en relata un any (generalment de juliol a juny, tret d'alguns flashbacks) dels set que en Harry ha de passar a Hogwarts per finalitzar amb la seva formació màgica.


Els llibres eviten ubicar la història en un any en particular, això no obstant, hi ha un parell de referències que permeten establir una línia de temps amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Harry Potter
  • Harry Potter
  • Harry Potter
  • harry potter
  • harry potter
  • Harry Potter
  • harry potter
  • harry pott

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS