hello

Páginas: 4 (985 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Diccionari per vocabulari de biologia, botànica:

Caliptra: peça membranosa, més o menys cònica, que recobreix la última cèl·lula. El seu origen és divers: pot consistir en una cèl·lula morta icontreta, en un engruiximent de la membrana i fins i tot en una substància segregada per la cèl·lula terminal.

Capil·laritat (conducció externa capil·lar): Quan un líquid puja per un tub capil·lar,és perquè la força intermolecular o cohesió intermolecular entre les seves molècules és menor que l'adhesió del líquid amb el material del tub, és a dir, és un líquid que mulla. El líquid segueix pujantfins que la tensió superficial és equilibrada pel pes del líquid que omple el tub. Aquest és el cas de l'aigua, i aquesta propietat és la que regula parcialment el seu ascens dins de les plantes,sense gastar energia per vèncer la gravetat.

Clorofil·la: pigment verd dels vegetals i d'algunes algues i bacteris, gràcies al qual es produeix la fotosíntesi.

Cloroplasts: orgànul ovoide de lescèl·lules verdes dels vegetals que conté clorofil·la i s'encarrega de realitzar la fotosíntesi.

Cromosomes: cadascun dels petits cossos en forma de bastonets en que s'organitza la informació genèticad'una cèl·lula o ADN.

Cutícula: capa cerosa externa a la planta que la protegeix de la dessecació a la què és exposada en l'atmosfera terrestre, a més de proveir una barrera per a l'entrada debacteris i fongs.

Dehiscència: en la botànica, el terme dehiscència designa l'obertura espontània d'una estructura vegetal, un cop arribada la seva maduresa, per alliberar el seu contingut.

Difusió:Diploide: organisme o qualsevol de les seves fases de creixement que té doble dotació de cromosomes.

Disseminar: escampar, dispersar, separar coses juntes per diferents llocs.

Embrió: esbósde la futura planta que es troba dins de la llavor.

Espermatozoides: cèl·lula sexual masculina, produïda en els testicles, destinada a la fecundació de l'òvul.

Esporangi: cavitat on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hello
  • Hello
  • Hello
  • Hello
  • HELLEN
  • Hello
  • hello
  • hello?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS