HIP HOP

Páginas: 33 (8213 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013


LA CULTURA “HIP HOP”






ESTUDI MONOGRÀFIC 2011.
ALBERTO MOLLÁ GÓMEZ.
4t ESO.
LA CULTURA “HIP HOP”:

Índex:

ESTUDI:


Introducció

Pàg 3

UnA PRIMERA aproximaciÓ al hip hop
Pàg 4

Manifestacions artÍstiques:










i. RAP


Pàg 4
II. BREAKDANCE

Pàg 6
III. GRAFFITI

Pàg 7
- IL.LUSTRACIONS
Pàg 8

ORIGENS I EVOLUCIÓ
Pàg 9

VALORS IIDEALS
Pàg 10

HIP HOP A ESPANYA
Pàg 11

EXPOSICIÓ CONCLUSIONS
Pàg 13


JUSTIFICACIÓ I VALORACIÓ PERSONAL
Pàg 15

BIBLIOGRAFIA

Pàg 17

ANNEX:


ENQUESTA:


-QÜESTIONARI

Pàg 21

-ANÀLISI RESULTATS
Pàg 23

ENTREVISTA



-ENTREVISTA “AS DE BASTOS”
Pàg 26

BORRADORS
Pàg 27



inTRODUCCIó:

Si considerem la informació obtinguda per mitjà de una enquestarealitzada durant novembre del present any 2011 a cinc joves i cin adults residents a la ciutat de València, que havia sigut pensada per tal de conèixer la percepció general que el públic tenia d'aquest moviment (s’adjunta a l’annex del treball): el Hip hop és un fenomen encara prou desconegut i poc acceptat per la societat, especialmente entre la gent de més edat (es confon amb un estil musical o deball, les seues manifestacions freqüentment reben valoracions negatives i, a diferència del Rock o del Pop, no se solen conèixer els seus representants).

Algunes de les raons que expliquen els resultasts obtinguts en aquest sondeig, segons el meu criteri, són:

1.- El Hip hop és un fenòmen que s’oposa a la cultura dominat. Per tant, és normal que siga pitjor vist pels majors que pelsjoves. Mentres els adults, els que més temps porten dins de l'estructura social i els que controlen el sistema, tendeixen a ser més tradicionals i conservadors; els joves, per la raó contrària, solem ser més oberts a les innovacions i més reticents a les imposicions, a allò que el sistema diu "ha de ser aixina". Per això, els adults enquestats han sigut els que més han valorat el Rap com una músicaobscena i el Graffiti, com un acte vandàlic.

2.-El Rap és un estil musical menys conegut i aceptat que altres, com el Rock, perquè és més recent. El Rock (de la dècada dels 50) és una tendència amb la qual ja s’han identificat diverses generacions, el que suposa que ja estem molt habituats a ell. Però, no s’ha d’oblidar que el Rock també ha generat polèmiques: va ser considerat una estilsorollós que s'acompanyava de moviments obscens i el “Heavy Metal”, música satànica.

3.-Actualment el Hip hop és un fenomen multicultural amb una gran varietat d'estils i tendències, fins i tot enfrontades, el que dificulta la comprensió dels inexperts.

4.-Freqüentment només es coneix la cara comercial del Rap, i no, el Rap que es mou de forma subterrània o independent, perquè està vetat per moltsmitjans o no vol ser manipulat per la indústria mediàtica.

No obstant això, aquest moviment será cada vegada més conegut i aceptat. Molts organismes ja ho estan utilitzant com a vehicle per promoure la convivència i els valors humans (un llenguatge jove per arribar als joves). Per exemple, la ONG “Movimiento Contra la Intolerancia” va promoure la campanya de sensibilització escolar i juvenil"Rap contra el Racismo” (http://www.rapcontraelracismo.es/) en què van participar de forma desinteressada els millors artistes del Rap espanyol. Entre els meus enquestats, per exemple, em vaig trobar amb una senyora de 44 anys que semblava saber prou del tema i que davant la meua cara de sorpresa, em va comentar: “Soy trabajadora social en un Ayuntamiento, me dedico a la integración de jóvenes y loutilizo como recurso”. També hi ha persones que estan fent molt per tractar que aquesta cultura siga compresa i es mantinga fidel als seus principis. Un exemple clar a Espanya és Francisco Reyes, que imparteix l'assignatura "Graffiti, Breakdance y Rap: Hip hop y Medios de Comunicación” a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid, des del curs 2005-2006....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hip hop
  • Hip Hop
  • Hip hop
  • hip hop
  • hip hop
  • hip hop
  • el hip hop
  • HIP HOP

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS