hisoria

Páginas: 6 (1290 palabras) Publicado: 30 de enero de 2014
Resposta 1
Fins al s.XVIII, l'agricultura va continuar sent tradicional i poc productiva. Com que el nivell tecnològic era baix, l’agricultura depenia dels cicles de la naturalesa i, per tant, era molt vulnerable a les catàstrofes. Una sequera, una inundació o una plaga provocaven la pèrdua de la collita i, com a conseqüència, la fam i la mort entre la població. Cap a la fi del s.XVIII vacomençar una gran revolució agrícola que va capgirar les tècniques i els rendiments de l'agricultura. El canvi va començar a la gran Bretanya i, a poc a poc, es va transmetre a la resta de l’Europa occidental i altres països com els EUA. La major part de l'Àsia, l'africa iberoamericà van quedar fora del procés. La productivitat agrícola va augmentar notablement gracies a la millora de les tècniques deconreu i als canvis en les estructures agràries.
Resposta 2
La indústria tèxtil. Les innovacions tècniques van ser constants i permetre la mecanització del filat i del teixit. El més important, però, va ser la nova organització del treball, que va produir la transformació de la manufactura (les activitats industrials es realitzaven a mà i amb eines molt bàsiques) en indústria, caracteritzada perla concentració dels treballadors i les màquines en fàbriques que pertanyien a un empresari (capitalista).
Resposta 3
L'objectiu immediat dels comunistes és el mateix que el de tots els partits obrers: constitució del proletariat en classe, enderrocament de la dominació burgesa, conquesta del poder polític del proletariat.
Després d'aquesta revolució inevitable, el proletariat implantaria unadictadura i gestionaria els mitjans de producció de forma col·lectiva a través d'un estat proletari. Ni Marx ni Engels concretaren la forma que tindria aquest nou sistema econòmic, cosa que duu a diverses diferències entre els corrents ideològics marxistes.

El marxisme planteja que el primer que cal fer és una revolució del proletariat, després d'això planteja que ha d'haver un estat centralsocialista on desaparegui la propietat privada, tots els béns de producció passin a mans de l'estat i sigui justament l'estat el que reparteixi la riquesa d'acord amb dues idees:
1. A cadascú segons la seva necessitat
2. De cadascú segons la seva capacitat.
Finalment diu que a poc a poc aquest estat centralista haurà d'anar desapareixent i es passarà a un comunisme on tothom respectarà lesnecessitats alienes només per convicció i l'estat haurà d'anar desapareixent.
Els anarquistes creuen en els mateixos ideals però també creuen que la mateixa existència de l'estat i de les normes socials com les lleis i les constitucions són en si mateixes la negació d'aquests ideals d'igualtat. Per això plantegen que la gent ha de fer que l'estat desaparegui ja i que no ha d'haver ni policia, niexèrcit, ni congrés ni res semblant i que les persones si volen viure en pau han de fer petits grups i col · l’estilitzar (com cooperatives) la producció. alguns anarquista radicals també plantegen que no ha d'existir la família ni la relació de parella estable sinó que cadascú ha de ser responsable de la seva sexualitat i que la criança de les noves generacions ha de ser comunitària.

Resposta 1(pregunta individualitzada)

NOM DE L'ESTAT TRIAT: alemanya
Revolució industrial
A Alemanya la indústria estava divideixi o fraccionada en famílies, pobles i petits tallers, la producció era limitada i no hi havia grans fabriques. El més important d'aquestes indústries es basava en consum i tèxtils.
Per CLAUDE FOHLEN la revolució industrial presenta dos factors primordials que propicien aquestarevolució, factors endògens i factors exògens.
Podem segmentar la revolució industrial en breus característiques.
- L'escassetat de transports i de vies de comunicació va frenar el desenvolupament econòmic.
- Va ser l'últim dels països industrialitzats.
- Des de 1833 fins a 1870, en el qual es posen els autèntics fonaments de la industrialització, les finances i els transports moderns.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hisoria
  • Hisoria
  • hisoriA
  • Hisoria
  • hisoria
  • Hisoria
  • hisoria
  • hisoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS