HISTÒRIA - PREGUNTA CLAU

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
ACTIVITATS (pàg. 85)
Llegeix tots els documents i sintetitza’n el contingut.
Aquests documents tracten el tema de les quintes. Cadascun d'ells es refereixen a les cinquenes negativament, és adir, en contra que es realitzin. Són documents de contingut polític-social.
Explica en què consistia el sistema de quintes per reclutar els soldats.
Aquest sistema de reclutament consisteix en lacrida a files d'una part dels mossos útils de cada província. És com una mena de sorteig, “Quinto” significa una part de cada cinc i, en aquest cas, una persona de cada cinc. Es va implantar amb elsBorbons per crear un exèrcit permanent.
Llegeix els DOC. 5 i 6 i explica com es podia fer per deslliurar-se del servei militar.
Era possible deslliurar-se de les quintes si es pagava una indemnització al’Estat, cosa només a l’abast dels rics. Tot i que el cost d’una substitució era inferior al d’una redempció, era igual d’elevat per a una família amb pocs recursos.
Amb els DOC.7 i 9, raona per queera tan perillós ser reclutat per anar a fer el soldat.
El fet que una persona fos reclutada, garantia al 100%, que perdria tota la seva vida. És a dir, perdria el seu lloc de treball i l'Estat notindria en compte a la seva família a l'hora de passar algun tipus de subsidi. I aquest, a més a més, mai deixaria de ser recluta ja que seria un soldat de reserva. Per tant, en qualsevol moment podriaser reclutat una altra vegada a causa dels diferents conflictes presents en aquella època.
Amb l’ajuda de tots els documents, explica per què el sistema de quintes era injust i per què la sevasupressió fou una reivindicació constant de les classes populars.
El sistema de quintes era un sistema discriminatori en funció de capacitat econòmica de les famílies. Una família pobra no teniapossibilitat de deslliurar-se de les quintes. A més, no responia als principis d’igualtat de les persones.
FONTS PRIMÀRIES FONTS SECUNDÀRIES
DOC. 1 La injustícia de les quintes DOC. 5 Deslliurar els fills...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PREGUNTA CLAU TEMA 6
  • pregunta clau tema 6
  • pregunta clau 5
  • pregunta clau tema 6
  • preguntas de historia
  • preguntas de historia
  • Preguntas De Historia
  • preguntas de historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS