PREGUNTA CLAU TEMA 6

Páginas: 6 (1448 palabras) Publicado: 4 de enero de 2015
Tema 6. Pregunta clau (pàg 138-139).

DOC 1. Un accident de treball. Les dures condicions laborals van estimular la politització dels treballadors al segle XlX.
És una font primària gràfica ja que es una imatge de com eren tractats els treballadors i, per tant, és contemporània als fets. Té un contingut sociopolític ja que ens representa com vivien la societat treballadora respecte lapolítica que s’exercia en aquells moments. Segons la informació que ens aporta el seu context històric es troba e els moviments socials i laborals que es van produir durant el segle XlX (anarquisme, vagues, revoltes, etc.)

DOC 2. El trencament de l’AIT.
És una font secundària textual perquè ens explica els fets que van passar en aquella època, per tant, no és contemporani als fets. Té un contingutpolític ja que tracta de dos ideologies polítiques i com aquestes per tenir petites diferències van acabar separant-se. Segons les dates donades podem situar el contingut del text en el període de moviments socials durant el segle XlX.

DOC 3. Les idees socialistes.
La podem classificar com a font primària ja que és un text redactat per una persona aquell any en el que està pensant en aquellmoment el què vol, per tant, és contemporània als fets. Té un contingut sociopolític ja que recalca la manera amb la qual veu que s’ha de estructurar l’estat, en aquest cas, abolint-lo, sense govern autoritari, etc. El context històric del text és durant el corrent anarquista (1873-1900) durant el període de moviments socials al segle XlX.

DOC 4. Les idees socialistes.
La podem considerar unafont primària textual que explica el programa del partit sindicalista de com governar l’estat i per tant ha de ser contemporània als fets. Té un contingut sociopolític i tracta sobre els fonaments del seu govern, passant el poder polític als treballadors, eliminar la propietat privada i instaurar la propietat comuna i no fer distincions de classes. El context històric es durant el correntanarquista i socialista (1874-1900) durant el moviments socials del segle XlX.

DOC 5. Els alemanys Karl Marx (a la imatge) i Friedrich Engels són els autors del Manifest del partit comunista.
És una font primària gràfica que representa a Karl Marx redactant el Manifest del partit comunista, per tant, és contemporània als fets i conseqüentment font primària. Té un contingut polític ja que en la imatgees veu redactant el Manifest. Podem situar la il•lustració en el context històric de quan hi va haver més influència del marxisme (1874-1900) que està dins dels moviments socials del segle XlX.

DOC 6. Bakunin contra Marx.
És una font primària ja que és una carta escrita pel representant de l’anarquisme que tracta sobre els temes de l’època i que ha estat redactada en l’època, contemporàniaals fets. Té un contingut sociopolític i ens fa veure el pensament dels dos corrents polítics, és a dir, les diferències entre el marxisme i l’anarquisme, tots volen el mateix però hi volen arribar de manera diferent. Esta situada en el context històric de l’arribada de l’internacionalisme (1868-1874) que es troba dins del període dels moviments socials del segle XlX.

DOC 7. La força del’anarquisme a Espanya.
La podem considerar una font secundària textual ja que explica els fet que van passar en un determinat moment, per tant, no és una font contemporània als fets. Té un contingut sociopolític i tracta sobre les causes de que l’anarquisme fos acceptat a Espanya, per la seva fàcil comprensió, major flexibilitat, etc. Tot i que no està datat el podem situar en el context històric del’anarquisme i socialisme a Espanya (1874-1900).

DOC 8. Les federacions locals de l’AIT.
És una font secundària gràfica ja que explica la distribució de l’AIT per Espanya, en ser una recollida de dades no és contemporània als fets i per tant no pot ser una font primària. Té un contingut sociopolític i tracta sobre com era d’acceptada l’AIT per les diferents províncies, principalment guanyen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pregunta clau tema 6
  • pregunta clau tema 6
  • Pregunta Clau Tema 9 HISTORIA 2n BAT
  • Pregunta clau tema 7
  • Pregunta clau tema 6. Societat i moviments socials al segle XIX
  • RE: Preguntas temas 5 y 6 Fernanda Garcia
  • pregunta clau 5
  • 6 Preguntas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS