Hist Ria Del Correu

Páginas: 3 (537 palabras) Publicado: 11 de septiembre de 2015
Història del correu
La història del correu es remunta fins abans de l'aparició del paper, quan s'usaven pells d'animals per escriure sobre elles, però això no estableix amb claredat quin va ser elprimer poble o nació en fer ús d'un servei postal decent.
La data de més antiguitat en la qual apareix registre de l'ús del servei postal és el 2400 aC a Egipte, on els faraons feien servir missatgersper difondre en el regne els seus decrets. L'origen d'aquesta pràctica té el seu antecedent en la transmissió oral, mateixa que es va modificar en aparèixer el paper per qüestions de precisió en lainformació a difondre.
El nom de “correu”
El nom de "correu" es refereix a la manera en què els missatges arribaven d'un lloc a un altre en un principi: atletes corrien enormes distàncies fins quetrobaven en un punt determinat al seu relleu qui feia el mateix fins que la informació arribés al seu destinatari .
Primer sistema postal
El primer sistema postal ben documentat s'ubica a Roma, durantl'imperi de Cèsar August, qui va establir un servei de carruatges tirats per cavalls i bous que distribuïen la correspondència del govern. Anys més tard, el servei es va posar a disposició delsciutadans. No obstant això, hi ha versions que el model de servei postal que es va desenvolupar a Roma va tenir la seva font d'inspiració en el sistema que va implantar a la Xina la dinastia Tchou, al 1200aC.
Formes de missatgeria
Abans de l'edat mitjana es va fer ús de diverses formes per fer arribar els missatges d'un lloc a un altre, des de globus, mules, coets, trineus de gossos, i el més utilitzat,els coloms missatgers. No obstant això, cap d'aquestes opcions va tenir tant èxit com el transport de les cartes via terrestre.
Ofici de correu major
L'any 1505, l'emperador Maximilià I d'Àustria vacrear l'ofici de Correu Major a tots els seus dominisen 1514, a Espanya. L'ofici de Correu Major de Portugal va ser creat en 1520; el de Mèxic, en 1580; el de Guatemala, en 1602, i el de Cuba, en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hist ria t6
  • HIST RIA ALBA
  • HIST RIA DE LA POBLACI MUNDIAL
  • Hist Ria Econ Mica
  • Hist Ria Enfermeiros USA
  • Hist Ria Pol Tica De Venezuela
  • HIST RIA Activitats Per Entregar
  • Histo Ria De Lopinio Pu Blica 2015

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS