histora

Páginas: 6 (1364 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014
TRANSVERSAL:
ESTRUCTURA I TANCAMENT EN L’OBRA ALEMAYA Y AMERICANA DE MIES VAN DER ROHE.
Mies Van Der Rohe que va aprendre arquitectura al despatx del Peter Berhens va guanya l’any 1922 el concurs d’un gratacels a Berlin (Friedrichstrasse).
Mies, que pensava que els gratacels a Chicago nomes eren interessants quan pujaven l’estructura, i no pas quan feien els tancaments exteriors, va realitzarun gratacels de planta triangular amb façana de vidre.
Amb aquest acabat, el que volia aconseguir era jugar amb els reflexos del sol i a la vegada que es pogués intuir l’estructura.
L’any 1929 es celebra l’exposició Universal a Barcelona, on cada país participant havia d’exposar la seva especialització en pavellons diferents. El problema d’Alemanya era que no tenia especialització i vanaconseguir que els hi cedissin un tros de terreny per crear un pavelló que els representés. Aquest pavelló se el van encarregar a Mies.
Va realitzar un pavelló compost per plans seguint l’estil plasticisme del Pier Mondrian a les seves obres: el pla de l’aigua, el dels tancaments, el de la coberta,...
Cada pla és d’un color diferent: parets aplacades groguenques (ònix), una catifa negre, cortinesvermelles.
Diferencia clarament l’estructura dels tancaments ja que no es toquen. Els pilars són compostos de quatre perfils en “L” reblonats i revestits amb xapa per crear reflexos.
Només hi ha un tancament continu, una “U” exterior, la resta de parets divisòries, igual que passa amb els pilars tampoc es toquen.
Mes tard, marxa de Berlin per a treballar com a director de l’escola de arquitecturaILLINOIS INSTITUTE OF TECHNOLOGY a Chicago amb una condició, seguir tenint el seu despatx propi. Crearà edificis més compactes, més austers. Allà, li encarreguen l’ampliació del campus. Crea l’edifici d’antics alumnes.
Edifici d’estructura metàl·lica revestida de formigó per a protegir-la contra el foc. Realitza la façana de manera que es pugui llegir l’estructura des de fora.
La trobada de lacantonada serà de la següent manera:
Col·locarà una Grey metàl·lica revestida de formigó. Exteriorment col·locarà un perfil metàl·lic en L on i a l’eix enganxarà dos perfils en doble T. (dibujito del detalle esquematico)
A la part inferior rematarà amb una xapa metàl·lica sobre tres filades d’obra vista per indicar que aquests perfils no són estructurals.
Al contrari que en l’obra alemanya delpavelló de Barcelona, en la seva obra americana col·loca l’estructura i el tancament de façana al mateix nivell, no els separa.
Mes endavant crea dues torres d’habitatges, també a Chicago. Les 860-880. Són dos edificis girats 90º un respecte l’altre. En aquest cas la seva solució de façana és un mur cortina on, mitjançant una xapa metàl·lica enganxa uns perfils en doble “T”. Entre aquests perfils hicol·locarà el tancament de la façana.
(dibujito del detalle esquematico)
Posteriorment, una empresa de begudes alcohòliques li encarregarà la construcció d’un gratacels destinat a oficines. En aquest cas, decideix que el color de l’edifici serà whisky, mitjançant perfils de coure i vidres tintats.
La normativa obligava a fer edificis reculats per permetre el pas del sol als carrer. Mies vapactar la construcció d’un edifici recte en tota la seva alçada a canvi de reduir la planta i cedir un parc al davant. En aquest cas recularà cap endarrere els pilars i els revestirà exteriorment amb xapes metàl·liques.
(dibujito del detalle esquematico)
ESPECIFICA:
FRANK LLOYD WRIGHT I LA DESTRUCCIÓ DE LA CAIXA DE MURS
El que volia Wrigt era aconseguir que les cantonades (zones fortes de lesconstruccions) quedessin lliures.
D’aquesta manera crea la Ross house que, comparada amb la Kent House de Bruce Price es diferencia en tres punts: (dibujito del detalle esquematico y explicación alado)
1. Trencament de la cantonada superior. Pessiga la cantonada on es troben la sala y el menjador creant vistes diagonals.
2. Trencament de la cantonada exterior. Recula els pilars. Permet disposar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Histora
  • historicos
  • HISTOR
  • histora
  • Histor
  • Historicos
  • Histora
  • histora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS