Historia de Cavalleria. Tirant Lo Blanc

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
Historia de cavalleria, segons Cervantes el millor llibre del món. Escrita per Joanot Martorell, realista i poc fantàstica, amb molts detalls geogràfics i de personatges reals, cosa que la fadiferent de les altres histories de cavalleria de la seva època.
Com a tota historia, compte amb els seus personatges, principals i secundaries, protagonistes i antagonistes. Com a personatge principaltrobem a Tirant, un cavaller anomenat per la cort del Rei d’Anglaterra. Tirant troba a Guillem de Varoic, compte retirat de la vida cavalleresca i reclòs a una ermita, és guillem qui adoctrina atirant per a ser cavaller.
També torbem a Diafebus, cosí de Tirant i narrador de la historia. El Rei Felip de França, qui se’n barca d’amagat a la galera de Tirant i del que Tirant afavoreix per a queel seu amor amb Ricomana, infanta del regne de Sicília, es casin.
Tenim també al Rei de Constantinoble, que demana ajut a Tirant, i que més endavant serà el seu “sogre”, ja que és pare de Carmesina,l’eterna enamorada de Tirant.
En una arrancada de fantasia apareixen el Rei Artús i la seva germana la bruixa o fada Morgana.
A part, l’autor inclueix personatges existents de la seva vida real,com es el cas Gonsal, enèmica de Joanot, al qual ridiculitza en el llibre, a mode de venjança a causa d’una disputa legal entre tots dos.
Trobem en la quarta part del llibre, quan Tirant viatge al’Àfrica, Cabdillo de los Cabdillos, un gran senyor de regne de Tremissèn. Aquest el vesteix, l'alimenta i el tramet a un castell del seu fill, on és carregat de ferros i tancat a la presó. Entretant elrei Escariano, desitjós de casar-se amb la filla del rei de Tremissèn, ataca el regne i posa setge al rei. El Cabdillo, fugint de la batalla, arriba al castell del seu fill. Aquí treu de la presóTirant i li demana ajuda, convençut que és un cavaller valent i bon coneixedor dels fets d'armes. Tirant immediatament es posa a la seva disposició i comença a combatre les tropes del rei Escariano....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS