historia de la comunicación

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
EXERCICI 1: QUÈ ÉS LA HISTÒRIA?
Després de l’intercanvi d’informacions i del debat tinguts a classe en la sessió anterior, i tenint en compte que segons la Wikipèdia, “La historia es la ciencia quetiene como objeto de estudio el pasado de la humanidad y como método el propio de las ciencias sociales”, responeu les següents preguntes:

1. Us sembla correcta aquesta definició? Si no és així,com definiríeu la història o quines puntualitzacions faríeu a la definició anterior?
La definició que ofereix la Wikipedia és correcta parcialment. Per una banda, és cert que la historia estudia elpassat de la humanitat. Tot i això, ni és una ciència ni utilitza el mateix mètode que el de les ciències socials.
Les ciències socials utilitzen un mètode que es basa en l’observació i enl’experimentació. La historia, en canvi, no es val de cap d’aquest dos punts. El que avui coneixem del passat ha estat gràcies als escrits i testimonis que ens han arribat fins als nostres dies.
Per exemple: xpersona fa 300 anys va viure una guerra en 1ª persona i ho va escriure en un llibre. Aquesta font ha arribat a les nostres mans tres segles després. El problema rau en el grau de veracitat de ladescripció dels fets. Tal vegada el que ha escrit aquesta persona no és cert. Per aquest motiu, no podem dir que ens valem ni de la observació ni de la experimentació.
Per tant, una definició més correctadel que és la historia seria: “La historia és una disciplina que ens permet conèixer el passat de la humanitat basant-nos en testimonis escrits o reals”.

2. Exposeu algun motiu que justifiqui que lahistòria és una ciència.
Si tenim en compte la definició de ciència que apareix a la Wikipèdia (“La ciencia -del latín scientia 'conocimiento'- es el conjunto de conocimientos sistemáticamenteestructurados, y susceptibles de ser articulados unos con otros”) podem justificar que la història sí és ciència.
La història s’encarrega de cercar informació, verificar-la i justificar-la. A més, té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de la comunicacion
  • Historia de la comunicación
  • Historia De La Comunicacion
  • historia de la comunicacion
  • historia de la comunicacion
  • historia de la comunicacion
  • historia de la comunicacion
  • Historia De La Comunicacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS