Historia De Lart

Páginas: 33 (8105 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
EXERCICIS VACANCES DE SETMANA SANTA - 2012
Data d’entrega: 11.04.12


1- Què és l’Impressionisme? Quan va començar? On? Com va sorgir el nom? Explica el context històric i antecedents, les aportacions tècniques principals, els artistes més importants i les característiques generals aplicades a Sol ixent, Impressió de Monet. Comenta aquesta obra pictòrica.

2- El segon estil del segleXIX es coneix amb el nom de realisme. Explica per què l’Enterrament a Ornans de Courbet és realista i analitza aquesta pintura.

3- Analitza la següent pintura: La Vicaria de Marià Fortuny.

4- Per què Déjeuner sur l’herbe (dinar campestre) de Manet és Impressionista?.
- Explica les línies compositives principals d’aquesta obra.
- Quin ús fa Manet del color i la llum dins elquadre i quins afectes aconsegueix
- Per què aquesta pintura va provocar tan escàndol entre els visitants al Saló Oficial de París de l’any 1863?
- Investiga quina altra obra de Manet també va ser polèmica per la mateixa raó.


5- Busca informació sobre Lluís Doménech i Montaner i sobre Antoni Gaudí. Fes-ne un resum de la trajectòria arquitectònica i comenta les similituds i lesdiferències entre el Palau de la Música Catalana i la Pedrera.

6- Compara les obres següents i indica què tenen en comú: El tres de maig de 1808, de Goya, i el Guernica, de Picasso.

7- Malgrat les nombroses diferències formals que hi ha entre els diversos moviments de les Primeres Avantguardes, què tenen en comú?

8- Desenvolupa el tema: Similituds i diferències entre el Pavelló alemany de Mies vander Rohe a Barcelona i la Casa Kaufmann de Lloyd Wright a Pensilvània.

9- Analitza la següent escultura Formes úniques de continuïtat en l’espai de Boccioni i comenta perquè és “Futurista”.

10- Explica El profeta de Gargallo i analitza perquè és “cubista”.





1)

INTRODUCCIÓ GENERAL

Després del fracàs de la Comuna de París (1871) i la brutal repressió que pateixen les classespopulars (més de 200.000 morts) a la III República, la burgesia francesa es consolida definitivament en el poder i prossegueix la transformació capitalista de França. La industrialització, el desenvolupament de mitjans de comunicació cada vegada més ràpids i fàcils (vapor, telègraf) els avanços científics (fotografia), l'extensió de la llum artificial (gas, querosè, electricitat), la colonització,el descobriment de nous mons, la importància de la vida urbana ... tot això afectarà profundament a l'art i influirà en els diferents autors.
Aquests autors coincidiran a emfatitzar el valor de la llum com a element configurador de l'aparença visual. La "realitat" ja no serà una mica tangible, sinó perceptible per a la mirada des de condicions físiques molt variables. D'aquí naixerà elImpressionisme. Els artistes es interrogaran a si mateixos, no només sobre el seu treball (com han de pintar) sinó també sobre la seva funció social, de la seva "utilitat". D'aquests interrogants sorgirà la nova concepció de l'art com investigació oberta que dóna resposta als problemes individuals o col · lectius i que aporta nous universos, expressions i sensacions fins llavors inexplorats: aquest és elsentit de les avantguardes. La ruptura amb els vells llenguatges i tradicions comporta una proposta "utopizante" de transformació de la vida, l'art apareixerà com exemple d'activitat lliure, no alienada, en un món on el treball només reporta embrutiment i infelicitat.
Apareixeran nous llenguatges artístics (d'acord amb les demandes de comunicació i producció de la societat moderna) que s'integraranperfectament en la naixent cultura de masses, assistint-se a un procés de multiplicació, difusió i diversificació de la imatge que s'inicia amb els mitjans de comunicació plàstics de caràcter estètic (cartell, còmic, fotografia) i culmina amb el cinema (mitjà dinàmic) com un dels fenòmens emblemàtics del segle XX.


ANTECEDENTS

Ja alguns autors barrocs (Giorgione, Ticiano, Vel · zquez) i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de lart
  • Historia de lart
  • lart
  • lart
  • eografía Política en una síntesis explicativa, que intenta aplicar a lart
  • Alison elizabeth "ali" larter
  • Historia de los sin historia
  • La historia de la historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS