Historia de las franquícias

Páginas: 4 (905 palabras) Publicado: 17 de septiembre de 2012
Història de les Franquícies

L’origen de la paraula franquícia ve del gentilici dels francesos que poblaven Galicia a la edat Medieval i del franc francès (moneda). Les franquícies van començaressent agrupacions de gent afavorida amb privilegis per recaptar delmes en nom de la església, cobrant ells un percentatge sobre el total dels ingressos obtinguts. També podria venir de les “cartesfranques”, que eren permisos que donaven els nobles als subordinats per explotar els seus territoris a canvi d’una petita comisió.
Després de la Revolució francesa, la paraula desapareix degut a lacaiguda de la noblesa, i és recuperada a Amèrica del Nord, on el 1851 es crea la primera franquícia,  I.M. Singer & Co. , una empresa americana productora de màquines de cosir, que va decidir començara utilitzar aquest sistema per solucionar els seus problemes de distribució i cobertura.
Posteriorment la Coca Cola, la General Motors, i l'empresa Hertz Rent a Car van començar a utilitzar aquestamanera de reproduir el seu negoci, alhora que a França, la fàbrica de llanes "La Lainiere de Roubaix" tractava d'assegurar sortides comercials amb la creació d'una nova firma de roba, Pingouin, on vanassociar un gran nombre de minoristes . Per la importància d'aquests fets, ocorreguts als Estats Units i França de forma simultània, és que molts experts en el tema situen en 1929 el naixement delSistema de Franquícies.
El gran auge de les Franquícies a Estats Units es produeix després de la Segona Guerra Mundial quan milers de soldats van tornar de la guerra i es va fer urgent la sevaincorporació a la societat. El fet que no tinguessin coneixements comercials ni formació professional suposava un gran problema per trobar feina, però com la majoria disposava de cert capital, van encertar aposar un negoci en règim de Franquícia, que garantia l'assessorament d'altres persones més preparades.
Durant els anys cinquanta, va començar també l'enlairament en franquícia del sector del Fast...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de una franquicia
  • Historia de una franquicia
  • Historia de las Franquicias en M xico
  • Historia De Las Franquicias
  • historia de la franquicia
  • Historia De Las Franquicias En Mexico
  • HISTORIA DE LA FRANQUICIA DAIRY QUEEN
  • Franquiciador y franquiciado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS