historia de psicologia pac1 uoc

Páginas: 4 (967 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013

PAC-1
Comentari de text i respostes a les preguntes-guia:

Text 1

René Descartes (1596-1650), va ser un filòsof i matemàtic francès, considerat el pare de la filosofia moderna. RenéDescartes va estudiar dret a la facultat de Poitiers.
Per comprendre el sorgiment del seu pensament, s’ha d’entendre el context històric en el que va viure i els descobriments científics d’aquella època,com el descobriment de que la terra era rodona, origen de la profunda crisis dels homes, on es veuen obligats a abandonar el realisme de Aristoteles.
En 1637 apareix el seu famós “Discurso delmétodo”, Descartes proposava una dubte metòdica, que sotmetés a judici tots els coneixements de l’època.
El mètode Cartesiano , que Descartes va proposar per totes les ciències i disciplines, consistienen descompondre els problemes complexes en parts més senzilles, fins trobar els elements bàsics.

La seva frase principal “ Pienso luego existo”, ho resumeix tot, Descartes compren que elles una substancia i que l’essència d’aquesta substancia es el pensament, substancia que no necessita cap lloc per ser, ni depèn de cap cosa material, on el jo es el mateix que l’ànima. L’anima estotalment independent del cos, per consegüent no està subjecta a morir amb ell, sense altre causa que el destrueixi, Descartes s’inclina a pensar que es immortal.

Com filòsof anterior a Descartesque defensa una postura similar està Platón (428-348 a C.), que assumeix que el esser humà es dualista afirma’n que la persona la defineix l’ànima i el cos es com una titella.


TEXT 2

DavidHume (1711-1776), va ser un filòsof anglès. Durant unt temps va estudiar dret a la Universitat de Edimburgo, estudis que va abandonar per falta d’interès.
El 1739 va publicar la seva primera obra“Tratado de la naturaleza humana”, que no va despertar cap interès. El 1742 va publicar “Ensayos morales y políticos”, que va obtenir una bona acollida.
S’ha considerat a Hume com un dels màxims...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC1 Psicologia Social UOC
  • PAC1 PSICOLOGIA DE LAS ORGANIZACIONES UOC
  • Teories de la Comunicació PAC1 UOC
  • pac1 auditoria sociolaboral uoc
  • Uoc pac1 sistema politico español
  • Psicología del aprendizaje uoc
  • Psicologia Social Pac1
  • Pac1 Psicología Organitzacions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS