historia del teatro

Páginas: 18 (4327 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013



HISTÒRIA del
TEATRE


ERIKA SANCHO CHILLIDA







ÍNDEX

1. Que es el teatre?....................................................pàg 3

2. Quan va néixer el teatre? .......................................pàg 3

3. Quins generes hi ha?..............................................pàg 3-4


4. Teatre Grec .............................................................pàg5

5. Teatre roma ............................................................pàg 5

6. Teatre medieval .......................................................pàg 6

7. Teatre del renaixement ............................................pàg 6

8. Teatre neoclàssic .....................................................pàg 7

9. Teatre del segle XVIII................................................pàg 7

10. Teatre del segle XIX ..........................................pàg 8

11. Teatre del segle XX............................................pàg 8
12. Reflexió sobre el teatre actualment...................pàg 9
13. Jo i el Teatre......................................................pàg 9






El teatre és un gènere literari, ja sigui en prosa o en vers, normalmentdialogat, concebut per ser representat, les arts escèniques cobreixen tot el relatiu a l'escriptura de l'obra teatral, la interpretació, la producció, els vestuaris i escenaris. El terme drama ve de la paraula grega que significa "fer", i per això s'associa normalment a la idea d'acció.

En termes generals s'entén per drama una història que narra els esdeveniments vitals d'una sèrie depersonatges. Com l'adjectiu dramàtic indica, les idees de conflicte, tensió, contrast i emoció s'associen amb drama.

El teatre s'ha utilitzat com a complement de celebracions religioses, com a mitjà per divulgar idees polítiques o per difondre propaganda a grans masses, com a entreteniment i també com a art.

Una representació consta només de dos elements essencials: actors i públic. La representaciópot ser mímica o utilitzar el llenguatge verbal. Els personatges no tenen per què ser éssers humans. Es pot realçar una representació per mitjà del vestuari, el maquillatge, els decorats, els accessoris, la il · luminació, la música i els efectes especials. Aquests elements s'usen per ajudar a crear una il · lusió de llocs, temps, personatges diferents, o per emfatitzar una qualitat especial dela representació i diferenciar-la de l'experiència quotidiana.
El teatre va néixer a Atenes, Grècia, entre els segles V i VI aC, els atenesos celebraven els ritus en honor a Dionís, déu del vi i de la vegetació. Aquestes cerimònies primitives i rituals anirien després evolucionant cap al teatre, constituint un dels grans èxits culturals dels grecs. En aquest nou art va estar tan estretamentassociat a la civilització grega que cadascuna de les ciutats i colònies més importants va comptar amb un teatre.
En el primer període hi destaquem el teatre grec i romà. En el teatre Grec hi trobem quatre formes teatrals del drama grec eren la tragèdia, el drama satíric, la comèdia i el mim. Mentre que les dues primeres estaven considerades les més civilitzades, d'acord amb un espectador adult, lesdues últimes s'associaven amb el primitiu, i per tant eren més apropiades per a un públic infantil. Els actors, tots homes, anaven vestits amb la roba a l'ús però portaven màscares que permetien la visibilitat i ajudaven a l'espectador a reconèixer la característica del personatge.
Hi ha diversos gèneres teatrals:
Comèdia: Gènere realista. A la comèdia els personatges són, complexos, comuns icorrents que encarnen els defectes i vicis dels éssers humans, el conflicte que es presenta és possible i probable en la vida real, si bé el seu contingut s'exagera o ridiculitza en l'intent per provocar el riure del receptor. El protagonista en aquest conflicte lluita amb el seu antagonista en un intent fallit per aconseguir els seus propòsits; fallit, perquè els seus intents els porten a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del teatro
  • Historia del teatro
  • historia del teatro
  • Historia del teatro
  • historia del teatro
  • Historia Del Teatro
  • HISTORIA DEL TEATRO
  • Historia del teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS