historia españa reconquista

Páginas: 2 (268 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015

A la Península Ibèrica van conviure cultures, religions i pobles diversos; cristians,musulmans i jueus.- Les comunitats jueves vivien en barris separats -aljames ojueries-en les ciutats de Al-Andalus y en territoris orientals es dien calls , aquestes comunitats es van quedar en les ciutats conquistades i la majoría es vanconvertir en metges, consellers, prestadors, científiques i traductors.- Per a mantindre autonomia administrativa i judicial pagaven impostos especials. Els centres d'oració esdien sinagoga.
Després de la invasió musulmana de la Peninsula Ibérica, una part de la població cristianovisigoda es va conventir a l'islamisme, però n'hi va havermolts que van restar fidels al cristianisme i es dien mossàrabs. Els governants van permetre als mossàrabs la pràctica de la religio cristiana i viure sota les seues lleis,a canvi del pagament d'uns tributs. A mesura que avançava la reconquista, molts mossàrabs emigraren cap al nord per a repoblar les terres conquistades i vandesenvolupar un estil de construcció el art mossaràbic.
Els musulmans que van quedar a territoris conquistats per els cristians va rebre el nom de mudèjar, els monarques els vanpermetre mantenir la seua religió, les seues pertinences i els seus oficies y els van acollir sota la seua protecció, i al igual que els mossàrabs van ser sotmesos alpagamen de tributs especials i en molt casos a viure en barris apartats, les moreries. Els mudèjars va donar a una enorme influència de la cultura musulmana, per aixó lanostra llengua conserva paraules d'origen àrab, tècniques de regadiu i coneixements cientifics i mèdics.- En quant al art van desenvolupar un estil l'art mudèjar.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra de Reconquista (España)
  • ESPAÑA CRISTIANA DE LA RECONQUISTA
  • Historia-Nueva España Y España
  • Historia De España
  • Historia De España
  • Historia De España
  • historia de españa
  • Historia de españa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS