historia informatica 2

Páginas: 5 (1087 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015























Noelia Tur Ferrer
Tecnologia i comunicació.
1er batxiller.





PERIODE MANUAL

Com va sorgir el primer aparell de càlcul?
L'àbac és considerat com l'instrument de càlcul més antic, i s'ha adaptat i incorporat a diverses cultures. L'origen de l'àbac està literalment perdut en el temps, però la seva creació es remonta mes o menys 3.500 a.C. En èpoques molt primerenquesl'home primitiu va trobar materials per a idear instruments per comptar.











Per finalitzar el periode manual, un dels esdeveniments que destacaren fou d'un matemàtic escocès, John Napier, que va ser reconegut per ser el primer en definir el logaritmes. Tambe va fer comú l'ús del punt decimal en les operacions aritmètiques.

És la funció coneguda a dia d'avui com:





PERIÒDE MECÀNIC

Elperiòde mecànic va esdevenir al segle 17, quan els matemàtics de l'època dissenyaven i implementaven calculadores capaços de realitzar les quatre funcions elementals. Matemàtics com Wilhelm Schickard, Blaise Pascal i Gottfried Leibnitz.



L'inici d'aquest període està marcat per la creació de l'alemany Wilhelm Schickard, professor de llengua de la Universitat de Tübingen i astrònom, qui va dissenyarla primera calculadora que s'encarregava de sumar i restar en 1623. El model va ser destruït en un incendi, però així i tot va ser considerat com la primera calculadora mecànica.

El primer dispositiu d'ordinador de propòsit múltiple, és a dir que podia fer més d'una tasca predefinida, va ser probablement la Màquina diferencial de Charles Babbage, el desenvolupament va començar en 1822 i mai vaser completat per Babbage, però que el seu fill, Henry Prevost Babbage , continuar de manera intermitent de 1880-1910.












Una màquina diferencial és una calculadora mecànica de propòsit especial, dissenyada per calcular funcions polinòmiques. Ja que les funcions logarítmiques i trigonomètriques poden ser aproximades per polinomis, aquesta màquina és més general del que sembla al principi.Una màquina probablement inspirada pel disseny de Babbage va ser la creada per George Scheutz, qui després d'estudiar el treball de Babbage sobre la Màquina diferencial començar a treballar en 1833 juntament amb el seu fill Edvard Scheutz en una versió reduïda. El producte d'aquest esforç es va materialitzar el 1853 amb la construcció d'una màquina que podia processar números de 15 dígits icalcular diferències de quart nivell.
Aquesta màquina fou venuda a l'observatori de Dudley Alban i s'utilitzà per calcular l'òrbita de Mart.












Un dels primers usos de les computadores mecàniques va ser durant el cens dels EUA, de 1890, quan del Buró del Cens utilitzà l'equip de targetes perforades dissenyat per Herman Hollerith per tabular dades per al cens d'aquell any.












PRIMERAGENERACIÓ.

L'era de la computació moderna va començar amb un intens període de desenvolupament abans i durant la Segona Guerra Mundial, amb l'ús d'elements electronics com a substits dels seus equivalents mecànics, i amb els càlculs digitals substituint als càlculs analògics. Màquines com la Z3, l'Atanasoff-Berry Computer, els ordinadors Colossus, i l'ENIAC foren construïdes a mà usant circuitsque contenien relés i vàlvules (vàlvules de buit) i sovint usavent targetes perforades o paper perforat com a entrada i com la principal (no-volàtil) memòria d'emmagatzement.

















Durant la II Guerra Mundial, un equip de científics i matemàtics que treballaven a Bletchley Park, al nord de Londres (Anglaterra), van crear el que es va considerar el primer ordinador digital totalmentelectrònic: el Colossus.

Cap al 1943, Colossus ja era totalment operatiu i va ser utilitzat per aquest equip de científics que dirigia el matemàtic britànic Alan Mathison Turing per descodificar els missatges de ràdio xifrats dels alemanys.
















VÀLVULES TERMOIÒNIQUES O DE BUIT (1950)

Les vàlvules o tubs de buit, també anomenades vàlvules termoiòniques foren els primers díodes. Estaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • INFORMATICA 2
  • Informatica 2
  • informatica 2
  • Informatica 2
  • INFORMATICA 2
  • Informatica no.2
  • Informatica 2
  • Informatica 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS