Historia Psicología (Wundt)

Páginas: 6 (1482 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
Exercici 1

Text 1. Wilhelm Wundt / Alemanya

A l’any 1879 l’alemany Wilhelm Wundt va fundar el primer laboratori de psicologia experimental del món. Aquest any representa el naixement de la psicologia com a ciència independent. El treball en el laboratori i l’ús de l’experiment per part de la Psicologia van fer possible que aquesta es separés de la metafísica filosòfica.
Wundt centra elsseus estudis en la Psicologia Experimental: el estudi dels elements que conformen la nostra consciència: sensacions, sentiments, el que ell anomenava l’experiència immediata. Aquesta psicologia era empírica, estudiava els processos inferiors des de l’introspecció: el propi subjecte analitza el contingut de la seva consciència.

• El text que estem analitzant parla de la psicologia com aciència de la “experiència immediata”, la qual no fa distinció entre l’experiència interna i l’externa, les veu com a part de la mateixa experiència amb diferents perspectives, això far que no reconegui diferència entre els mètodes de la psicologia i els de les ciències naturals i que utilitzi els mètodes de les ciències naturals per a fonamentar la psicologia.

• El text, com a metodologia pera l’estudi dels processos psíquics inferiors: sensacions, sentiments, proposa els mètodes experimentals i l’observació (mètodes, ambdós, de les ciències naturals). Per als processos psíquics superiors (els quals no podien ser tractats amb el mètode experimental) : llenguatge, la forma de viure de un poble, etc., proposa els mètodes descriptius de les ciències socials, amb el caràcter especulatiuque les caracteritza.

• Aquesta psicologia estudia la ment humana en general mitjançant l’instrospecció, no s’ocupa dels processos superiors i està basada en l’investigació experimental.

Text 2. Pierre Janet / França

Pierre Janet va ser un dels membres de l’anomenada Escola de París, els quals van contribuir a l’establiment de la psicologia científica a França. Janet va treballarfonamentalment al tractament científic de la neurosis i l’histèria. Les seves investigacions sobre l’hipnòsis com mitjà per a la comprensió dels trastorns i funcionament psíquic van ser de gran rellevància.

• El text planteja la preocupació pel fet de que sempre s’intenti buscar una explicació del que passa als fenòmens conscients de l’home. L’autor pensa que la resposta a molts processos iproblemes psicològics o físics hem de buscar-la a l’inconscient en lloc de recórrer a la fisiologia. Ell pensa que la psicologia ha d’estar separada de la fisiologia.


• Com a mètode per a estudiar aquest problema en qüestió proposa l’hipnòsis

• Aquesta psicologia, basada en l’experimentació, l’estudi de l’individu i dels seus processos psíquics, proposa la teoria de l’inconscient.Text 3. Galton / Anglaterra

Galton, entre d’altres coses, es considera el creador de la psicologia individual, els seus estudies es van orientar principalment a tractar el problema de las diferències individuals entre els homes, Influït per les teories de l’evolució plantejades per Darwin. Galton estava obsessionat amb l’estudi de l’herència humana i les possibilitats de fer una raça superior,va ser el primer científic que va  utilitzar mètodes estadístics en el seu estudi sobre l'herència.

• Al text que estem analitzant es planteja el fet de que les capacitats psicològiques de l’home són heretades de la mateixa forma que ho són els trets físics. L’autor suggereix, per tant, que l’home ha de buscar els mètodes per millorar la raça mitjançant la selecció dels éssers amb méscapacitats. Per a ell la societat té l’obligació de promoure l’aparellament entre els més intel·ligents per a aconseguir el superhome.


• Com a mètode es proposa l’eugenèsia: ciència que estudia les lleis biològiques que contribueixen a la millora de l'espècie humana. Aquest mètode va ser la seva curiositat cap al que ell va anomenar el “geni” hereditari que existia en la seva pròpia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de la Psicologia Wundt
  • Wundt Y La Psicologia
  • Psicologia Wundt
  • Wundt y su psicologia
  • psicologia de Wundt
  • Wundt y el nacimiento de la psicología experimental
  • Elementos De La Psicologia De Los Pueblos Wundt
  • wundt y los inicios de la psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS