Historia Social

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2012
TREBALL HISTÒRIA DE L’ACCIÓ SOCIAL.

1) Per què ha existit sempre i existeix pobresa? És possible eradicar-la?

Des del nostre punt de vista, creiem que resulta molt difícil eradicar la pobresa.Pot ser seria possible a petita escala, però a gran escala... és gairebé una utopia. Tal i com hem dit abans, sempre han existit interessos i no s’ha d’oblidar la vanitat, cobdícia i egoïsme que hancaracteritzat la història de la raça humana. Ja des de l’edat mitjana amb el feudalisme es va crear la denominada “piràmide feudal” on la gran majoria de la gent (artesans, servents) eren noprivilegiats i estaven a les ordres dels més rics. Així doncs, concloem que és possible eradicar la pobresa a petita escala, en certes zones, ja que una altra característica de l’home és la solidaritat.2) Com em posiciono jo davant d’aquest fenòmen social?
Sovint al passar pel costat d’algú que demana almoina en desviem la mirada per evitar veure’l, donat que és més fàcil evitar una cosa si enstapem els ulls i fem veure que no hi és.
No tinc un contacte diari amb la pobresa i si sóc sincera, no faig massa per ajudar a eradicar-la. Visc en una zona residencial als afores d’una ciutat petita iés per això que els únics “pobres” que veig són els nois que arroseguen un carret de supermercat ple fins dalt a qualsevol hora del dia. Pot ser el més correcte seria dir que no faig el suficient pereradicar-la, la meva col·laboració es redueix a donar menjar, roba, joguines i algun electrodomèstic vell als immigrants que venen a casa demanant alguna cosa.
Jo visc a un barri bastant marginal onhi ha molta pobresa i immigració i no faig gairebé res per ajudar-los. Veig a molta gent demanant diners per menjar i molts pocs cops els hi dono alguna cosa. O per exemple quan veus que algunimmigrant s’està barallant amb algú d’aquí i té una actitud racista passem de llarg i no diem res. Penso que els primers que hem de fer alguna cosa som nosaltres mateixos.
creiem que a molts països del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Social
  • historia social
  • historia social
  • historia social
  • sociales y historia
  • Sociales Historia?
  • historia social
  • Historia De Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS