Histories de Tocador.

Páginas: 8 (1991 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2013

1. Informació de l’acte:
El 21 de Decembre de 2012, el Museu d’Arqueologia de Catalunya va inaugurar una nova exposició anomenada Històries de tocadors. Sota una escenografia dissenyada per Ignasi Cristià ens trobem una gran sala disposada en quatre sectors, La cura del cos, ünguents i perfums, el cabell i últims retocs. Aquesta petita exposició, que tancarà les seves portes el 17 de Maig de2013, ens endinsa als secrets de bellesa de l’antiguitat i ens mostra de quina manera els homes i les dones milloraven la seva imatge personal.
2. El títol:
Històries de Tocador, Cosmètica i bellesa a l’antiguitat. Ens preguntem si el títol s’adequa al contingut de l’exposició i en part així és, però d’altra banda no l’aclareix en demasia. Quan se’ns parla d’històries de tocadors podem anarper diferents camins, o ho entenem com una presentació d’objectes de metall o fusta, o d’altra banda com una succecció d’històries antigues relacionades amb aquests elements o amb la seva funció. Si ens centrem solament en el títol i no ens fixem en el subtítol podem quedar decepcionats. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat és el subtítol que s’ha utilitzat per aquesta exposició, tot i ser una micamés concret, segueix sense donar-nos masses pistes del que ens trobarem. Tot i que, almenys, ara podem imaginar que trobarem objectes relacionats amb la cosmètica i la bellesa.
Podriem dir que si no s’hagués introduït un subtítol s’haguessin creat falses expectatives, així que emfatitzem la seva importància. A més ens aporta una dada cronològica, no exacta, però que ens permet tenir una idea delsperíodes que trobarem.

3. La seu:
El Museu Arqueològic De Catalunya, com a museu nacional, té com a objectiu conservar, investigar i difondre vestigis arqueològics per tal de il·lustrar una evolució històrica, des de la prehistòria a l’Època Medieval. Porta a terme una política d’exposicions temporals que tenen com objectiu principal, reflexionar i donar a conèixer les diferents realitatsculturals, relacionades amb la prehistòria i l’història antiga. D’aquesta manera es pot aprofundir en temes concrets i mostrar al públic col·leccions importants i poc conegudes. D’altra banda el museu vol aconseguir una voluntat de col·laboració i intercanvi amb diferents museus, per tal de compartir coneixements.

4. L’organització de la mostra:
Històries de tocador és una exposició organitzadaper Teresa Carreras Rosell. Llicenciada en prehistòria, Història antiga i Arqueològica per la Universitat de Barcelona, va fer un màster de Museología i Patrimoni per la Generalitar de Catalunya i té diversos títols específics en les seves especialitats. Actualment treballa com a conservadora del Museu d’arqueologia de Catalunya, on es responsable de la secció de Món Romà. És important matitzar queha centrat la seva activitat científica, principalment, en l’estudi de la cultura material d’època clàssica i principalment en l’estudi del vidre antic.
El paper que desenvolupa la Teresa Carreras és de comissaria. Entenem com a comissari una persona que organitza una exposició d’art. La seva feina consisteix en distribuir, organitzar les peces al voltant d’una temàtica concreta, etiquetar lesobres, organitzar els catàlegs, etc.
A banda de l’exposició esmentada, ha comissariat diverses exposicions com: El vidre el 1987 a Barcelona, El Vidre Antic el 2000 a Barcelona, Diàlegs en vidre el 2001 a Barcelona, Glassway. Il vetro: fragilità attraverso il tempo el 2004 a Ragusa (Sicília), La fragilitat en el temps. El vidre a l’antiguitat el 2004 a Barcelona, amb una itinerància per 14 seusfins el 2010, Àfriques el 2008 a Barcelona, Foc, arena, aire. El vidre etern el 2009 a Palma de Mallorca, Ànimes de vidre. Les col·leccions Amatller el 2010 a Barcelona, Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat, el 2012 a Barcelona, entre d’altres.

5. Posicionament de l’objecte:
Dintre de l’espai quadriculat, els objectes estan dipositat a l’interior de cubicles de vidre per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el tocador
  • Filosofia En El Tocador
  • Filosofia En El Tocador
  • La filosofía del tocador
  • Filosofia en el tocador
  • Jabon De Tocador
  • tocadores
  • La Filosof a en el Tocador Mme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS