Història De L'Art

Páginas: 3 (691 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
- Escultura Romana: “El Sarcòfag dels Esposos de Cerveteri”

a) Situeu l’obra en el context cronològic, històric i cultural corresponent.

b) Digueu a quin estil pertany l’obra i enumereu cinccaracterístiques formals o conceptuals d’aquest estil.

c) Expliqueu les característiques formals (un sol bloc, diversos blocs, tipus de relleu...) ; estructurals (embalum rodó, unifacial,multifacial...) ; tècniques (talla, fosa...) i materials (marbre, pedra, bronze, fusta, terracota...) d’aquesta obra.

d) Expliqueu el tema representat. Significat i funció.

e) Definiu tres d’aquestes cincparts d’una casa romana: atri, peristil, compluvi, impluvi, triclini.


a) El Sarcòfag dels Esposos de Cerveteri (Segle VI aC) d’autor desconegut, és una escultura que fa referència a lacivilització etrusca, que va desenvolupar-se a la península Itàlica entre el segle X i II aC.
El poble etrusc governa durant la primera etapa històrica de Roma, la monarquia.
El seu art és essencialment decaràcter religiós, amb la intenció d’obeir la voluntat dels seus déus, per tal de no caure en desgràcia ja que els etruscs donen molta importància a la vida després de la mort, per això van fer urnesfuneràries on es guardaven les cendres per perpetuar la memòria del difunt. Només les famílies pertanyents a l’aristocràcia, tenen els mitjans per construir aquest tipus de sepulcres.


b) L’obrapertany a l’estil etrusc. Característiques: intent d’individualitzar els personatges de les escultures; el seu art és sobretot funerari; agafen, per crear el seu art influències gregues i egípcies i ells(els etruscs) van influenciar directament en la cultura romana posterior. Per a les seves construccions utilitzaven molts elements decoratius fets amb gran naturalisme i amb terracota.


c) Estracta d’un grup escultòric, exempt (format per 2 personatges i es pot donar la volta a tota l’escultura) i unifacial perquè només està esculpida per ser observada des de un únic punt de vista.
Està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de l'art
  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • historia de l'art
  • història de l'art
  • Historia De L'Art
  • Història de l'art
  • Historia de l'Art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS