Història segon de bat. tema 14

Páginas: 7 (1740 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2014
1. EL CANVI D’ORIENTACIÓ DE L’ECONOMIA 1.1 Els governs del “desarrollismo” canvi d’orientació franq. : 1a etapa-falangisme 2a etapa-tecnòcrates. Aquests deien que el creixement econòmic era la principal garantia d’estabilitat social. El seu objectiu: incorporació a la gestió de l’Estat els criteris de racionalitat i eficàcia econòmica per assegurar la continuïtat del règim.

1.2 El plad’estabilització 1a acció correctora de la política econòmica. Objectiu:fi al intervencionalisme estatal i afavorir la liberalització comercial i financera. Projecte d’actuació:1 estabilització de l’economia 2.liberalització interior de l’eco.3. liber. exterior de l’eco

1.3 Els plans de desenvolupament creació càrrec de comissari del pla de desenv.- Laureà López. Consistia en aplicar una planificacióeconòmica indicativa.2 línies d’actuació:1.accions estructurals:solucionar deficiències de l’indústria 2.pols de desenv.:reduir els desequilibris econòmics regionals. Escassa rellevància. Èxit + gran:proveir l’iniciativa privada d’infraestructures i dels béns bàsics que van afavorir el creixement industrial.


2. ELS ANYSDE CREIXEMENT ECONÒMIC 2.1 Una industrialització accelerada causesdesenv.:renovació de les act. Agràries i un gran increment dels sectors 1ari i 3ari. Aquest creixement degut a l’augment de la productivitat gràcies als baixos salaris, importació de la tecnologia, inversió de capitals estrangers. L’aug. de la product. va permetre la baixa de preus que va afavorir les exportacions. Augment d’assalariats va fer augmentar els consumidors i va portar a un gran augment dela Demanda de béns de consum duradors.

2.2 La reconversió de l’agricultura tradicional les transformacions econòmiques van provocar la crisi de l’agri. Tradicional: mà d’obra abundant, salaris baixos, adequació de l’Oferta a les Demandes d’un mercat poc extens i poc diversificat pel que fa a les necessitats alimentàries. Noves oportunitats de treball oferides per l’indústria-èxode rural.Descens de la mà d’obra pagesa -augment salaris. Empresaris agrícoles-iniciar procés de mecanització per intensificar els conreus. Conseqüències:reduir encara més l’ocupació al camp, va fer augmentar l’emigració i provocar la disminució de la població activa agrària.






2.3 El progrés del sector terciari boom turístic va comportar una font d’ingressos elevats i l’augment de l’act. Hotelera idels serveis complementaris. Les necessitats de finançament van promoure el creixement del sector bancari. Comerç internacional:van augmentar les importacions(més gran) i exportacions. resultat= balança comercial negativa.

2.4 El finançament exterior del creixement Clau del creixement econòmic: obtenció de recursos de l’exterior(inversió de capitals destinats a la indústria, divisesproporcionades per l’arribada massiva de turistes europeus i enviaments que els espanyols que havien emigrat a Europa enviaven a les famílies)per finançar les importacions, que es multiplicaven i desequilibraven la balança de pagaments, xo k eren imprescindibles x al creixement industrial.

2.5 Les limitacions de l’economia espanyola *gran creixement econòmic en el sector industrial i el de serveis il’abandó relatiu del sector agrari * escassa despesa en investigació i la feblesa del sector financer espanyol *nivell de vida per sota de les economies + industrialitzades d’Europa





3. CREIXEMENT DEMOGRÀFIC I CANVI SOCIAL 3.1 L’augment de la població descens mortalitat(sobretot infantil)+natalitat elevada(com a resultat d’unes condicions de vida més favorables)= augment demogràfic. Elmillorament de les expectatives econòmiques va contribuir a mantenir un nombre de naixements elevat. Va augmentar l’esperança de vida

3.2 Els moviments migratoris el procés de mecanització i modernització de l’agricultura- deixar sense feina molts pagesos, que va produir un intens èxode rural per fugir d’unes condicions de vida miserables i de la manca de perspectives per al futur. Les regions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 5 i 6 Història segon de batx
  • Pregunta Clau Tema 9 HISTORIA 2n BAT
  • Historia de Bata
  • historia bataan
  • historia de bata
  • Tema 14
  • Tema 14
  • Tema 14

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS