Holocaust

Páginas: 4 (758 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
Comentari
Alemanya estava immersa en una profunda crisi després de la Primera Guerra Mundial. Els ciutadans es sentien totalment humiliats davant el tractat de Versalles imposat pels aliats “com acàstig”. La moral alemanya estava als seus mínims i, aprofitant-se d’això, Adolf Hitler pujà al poder per mitjà de la democràcia. Els alemanys necessitaven que algú els deslliurés d’aquella pressió,necessitaven aixecar-se, tornar a ser una de les grans potències mundials, sobreviure a aquella crisis. Hitler va resultar ser aquest “algú”: afirmant que els alemanys eren uns humans superior, prometentaixecar-los per sobre les altres races... Així Adolf Hitler va aconseguir esdevenir salvador d’una Alemanya enfonsada que estava ressorgint Va arribar a ser el canceller del Tercer Reich, fundat perell.

Per molts va ser considerat un heroi, un salvador, un exemple a seguir... Per altres, un tirà; fent èmfasi als tipus de govern descrits per Plató (filòsof grec del segle Va.C.), un tirà és lapersona que governa individualment un estat, només guiant-se per l’ànima apetitiva, pels seus capricis. També va construir un dels dos únics règims totalitaristes que han existit, un règimtotalitarista és aquell que disposa d’una ideologia molt concreta, una veritat indiscutible amb el suport d’una filosofia científica. Aquesta ideologia és el nazisme, que consistia en idees darwinistes aplicadesa la raça.

La població estava enfurismada, i necessitava culpables per desfogar la seva ira; com el filòsof alemany d’origen jueu T.H. Adorno afirma, necessitem canalitzar les tensions que enscausa la societat per no explotar. Hitler els va proporcionar els responsables: la culpa de l’enfonsament econòmic i la inestabilitat política del país era dels jueus, ja que s’havien apoderat del’economia d’Alemanya i intentaven dominar la política. A partir d’aquell moment, va sorgir una gran discriminació racial i ideològica sobre tots aquells considerats “no aris”. La raça ària és un concepte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holocausto
  • Holocausto
  • Holocausto
  • HOLOCAUSTO
  • El Holocausto
  • Holocausto
  • Holocausto
  • El Holocausto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS