Home

Páginas: 6 (1282 palabras) Publicado: 13 de enero de 2011
Ressenya documental Home

El documental Home, dirigit pel francès Yann Arthur Bertrand i produït amb el cineasta Lluc Besson, va ser estrenat el dia 5 de juny d’aquest mateix any, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Un dels fets històrics que el caracteritza és la seva estrena mundial a cent vint-i-set països i la seva difusió per intranet el mateix dia. El documental explica lasituació actual de la Terra, com nosaltres posem en perill el seu equilibri ecològic. La pel·lícula de noranta minuts composta per extraordinàries imatges de més de cinquanta-quatre països pretén difondre un missatge d’alerta mundial; no aporta solucions pensades pels mateixos productors, sinó que intenta fer sorgir en cada espectador conclusions pròpies i inculca’ls-hi la idea de un món millor ambla col·laboració de tots nosaltres.

El documental comença fent una introducció de la formació de la Terra i el sorgiment de la vida en ella. Sempre ens hem fet la gran pregunta d’on venim, a tots els temps històrics coneguts fins ara ha sorgit aquests gran dubte. Així, se’ns explica el funcionament de les arxibactèrias; aquestes s’alimenten de la calor de la terra, menys una, la cianobactèria,la qual te la capacitat de girar-se cap al sol i aprofitar-ne els seus beneficis. Aquesta cianobactèria podria ser l’avantpassat de moltes espècies animals i vegetals. Narrant-nos aquest origen de l’evolució de les algues unicel·lulars podem veure que la terra, per si sola, ha sigut capaç de conservar l’aigua en forma líquida a través dels seus rius, aire i aigua han sigut inseparables per lanostre vida al planeta, els seus minerals i metalls li han donat els colors. Un tema expressat al llarg del documental és el de la vinculació com a motor de la vida; tot està enllaçat, res és autosuficient.
Nosaltres, com a Homo sapiens, en docents mil anys hem sigut capaços de canviar aquest vincle planetari. No hem sabut mantenir aquell pacte que convivia entre natura i home, hem trencat aquests elpacte en benefici propi.

A partir d’aquesta introducció Home es centra en l’activitat humana al llarg de l’història, des de el principi del nomadisme fins avui dia. L’aparició de les ciutats és una de les principals causes i això comporta l’augment de la població i l’acceleració de la construcció. Està clar que la ciutat canvia la naturalesa de l’home i això suposa un canvi d’idees.L’agricultura és la primera activitat mundial des de temps remots a l’història, aquesta al aportar els primers excedents, transforma la relació entre home i natura. Però el gran impacte ambiental es deu en gran part al descobriment i ús de noves fonts energètiques d’origen fòssil com el petroli. La gran revolució agrícola arriba amb l’explotació d’aquesta font d’energia, Home ho descriu com “l’era del’home que s’emancipa del temps”. En cinquanta anys, gracies a aquest, hem modificat la Terra més que tots els homes que ens han precedit. La població mundial es triplica. El petroli ha convertit a grangers en industrials de la terra. Vivim d’una agricultura petrolera, aquesta ens ha permès augmentar el nombre d’éssers humans al planeta, però fa el nostre estil de vida totalment dependent del petroli.L’aprofitament d’aquest recurs, la nostre gran font d’energia, actualment s’ha convertit en el motor productiu del Primer Món. Tenint en compte que el suposat Primer Món representa una quantitat molt reduïda respecte la població mundial, ha fet augmentar, de manera orbitaran, les desigualtats socials a tot el planeta. A més a més la continua explotació dels recursos naturals per part d’alguns païsosindustrialitzats com pot ser la pesca, la desforestació, la sobre explotació de pedreres, els vivers de bestià, entre d’altres, esta comportant l’esgotament de cada un d’aquests recursos que se’ns han atorgat. Les conseqüències de l’exhauriment d’aquests recursos poden ser catastròfiques tenint en compte que moltes espècies, entre elles l’home, les necessiten per a la seva supervivència....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Home
  • Home
  • soy homo
  • homo
  • home
  • Homo
  • Home
  • Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS