II guerra mundial

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
5. La unió europea
1. Història de la unió europea
Després de la 2a guerra mundial (1939 – 1945) Europa va quedar destrossada i dividida en dos blocs enfrontats: els capitalistes i els socialistes.Els països europeus van decidir ajudar-se mútuament per tres raons
Evitar una nova guerra
Desenvolupar econòmicament
Organitzar la ajuda econòmica dels Estats Units.
1951: Es crea la comunitateuropea del carbó i de l’acer (CECA) formada per: Alemanya federal, França, Itàlia, Bèlgica, Països Baixos i Luxemburg.
L’objectiu de la CECA era crear un mercat comú per a la producció i el comerç delcarbó i de l’acer afavorint el creixement econòmic i millorant el nivell de vida.
Veient l’èxit econòmic i polític de la CECA els estats membres volen ampliar el mercat a la resta d’activitatseconòmiques.
1957: Es signa el tractat de Roma i es crea la Comunitat Econòmica Europea (CEE) formada pels mateixos països de la CECA.
L’objectiu de la CEE és crear un mercat comú i una unió amb duanes demanera que els seus productes, serveis, capitals i persones poguessin circular amb llibertat per aquests països.
1987: Es crea l’acta única europea amb la finalitat d’aconseguir un desenvolupamentequilibrats entre tots els països de la CEE.
1992: Es signa el tractat de la Unió Europea conegut amb el tractat de Maastricht. A partir d’aquest moment la CEE s’anomenarà Unió Europea (UE) que seriaun espai de lliure circulació sense fronteres internes i es planteja la unió monetària.
2009: Es signa el tractat de Lisboa on es recullen els drets fonamentals de la UE i es modifiquen els tractatsde Roma i de Maastricht.
La UE s’ha anat ampliant progressivament fins a arribar als 27 països a l’actualitat.
A l’actualitat h ha 27 països a la UE i només 17 tenen l’euro.
Bèlgica, Alemanya,Estònia, Irlanda, Grècia, Espanya, França, Itàlia, Xipre, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Àustria, Portugal, Eslovènia, Eslovàquia, Finlàndia.
L’Euro es pot utilitzar a qualsevol país de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • II GUERRA MUNDIAL
  • Esquema II Guerra Mundial
  • II guerra mundial
  • II guerra mundial
  • La guerra mundial ii
  • LA II GUERRA MUNDIAL
  • Ii guerra mundial
  • Consecuencia De La Ii Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS