Ikjnibhyyu

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2012
[pic]

Autor: Giotto

Obra: Somni de Sant Joaquín (Capella del Scrovegni)

Biografía del autor: Giotto di Bondone (1266-1337), el pintor que, amb els seus dots inusualment imaginatives, elsseus noves iconografies, i el seu destacable amor per la natura i l'expressió humana, va revolucionar l'Art occidental fins al punt que se li considera, no sense raó, el primer nom de la pintura europea.. A la seva mort, esdevinguda el 1337, a l'edat de 70 anys, va deixar una escola amb deixebles de categoria (Bernardo Daddi, Taddeo Gaddi.) Que canalitzar la pintura florentina fins a l'arribada delsgrans mestres quatrecentistes.
Les primeres obres de Giotto, encara molt properes a Cimabue, ja comencen a mostrar obertament algunes de les seves característiques pictòriques originals: és el casdel Crucifix de l'Església de Santa Maria Novella, a Florència (entre 1290-1295), on la humanització de la figura de Crist s'allunya brutalment dels crucifixos bizantins.
La primera obra mestra deGiotto són els frescs que realitza en l'Església superior de la Basílica de Sant Francesc a Assís, entre 1296 i 1300, basats en La llegenda de Sant Bonaventura. No obstant això, aquestes obres no arribena la perfecció dels frescos realitzats per a la Capella Scrovegni, a Pàdua.
A més dels frescos, Giotto va realitzar diverses pintures sobre taula, destacant la Madonna en majestat (coneguda com laMadonna Ognissanti) en què el rostre de la Verge, lluny de la fredor i inexpressivitat hieràtica de les madones bizantines, mostra una expressivitat que suggereix la possibilitat que hagi estat presd'una model de l'època.
Giotto és a la pintura trecentista italiana un fenomen al qual tots intenten seguir però ningú aconsegueix assolir, ni de bon tros superar, fins a l'aparició de Fra Angelico iels primitius flamencs de començaments del segle XV.




Característiques de la obra:


Les característiques més importants en esta obra de Giotto que pertanyi als frescos realitzats per a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS