INFANT SALVATGE

Páginas: 6 (1469 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
RESUM
 El petit salvatge (L'*Enfant *sauvage) és una pel·lícula francesa de 1970, dirigida per François *Truffaut i inspirada en la història de Víctor d'Avairon, nen que en 1790 va ser trobat en els boscos de França, prop de Tolosa de Llenguadoc, on aparentment havia passat tota la seva infantesa (la seva edat no va ser coneguda, però els habitants del lloc van calcular que tenia 12 anys). Lapel·lícula es desenvolupa al voltant de l'any 1800 a França i es basa en la biografia de *Victor *von Avairon, tal com va ser recollida pel mèdic Dr. Jean *Itard.
La pel·lícula es va rodar a l'estil d'un documental, en blanc i negre, i és una de les obres clau del director, que a més interpreta el paper de Dr. *Itard.
Aquesta pel·lícula de *Truffaut tracta la importància que té el procés desocialització en l'ésser humà i les implicacions que té la seva absència. D'altra banda, *Truffaut mostra el contrast entre la llibertat, ingenuïtat i felicitat de l'ésser humà en estat natural i la hipocresia i corrupció de la civilització
Basada en un fet real relata la història d'un nen salvatge capturat en els boscos francesos i reclòs en un institut de recerca. 
PREGUNTES
1.Quines creus quesón les causes per no haver adquirit el llenguatge?
La causa principal que crec que l’ha condicionat a no haver adquirit el llenguatge, es que aquest, és un fenomen social ja que les persones es comuniquen des del moment en que viuen en societat.
Ell, al viure aïllat no s’ha pogut expressar, compartir idees, pensaments, sentiments, etc. En conseqüència, no ha pogut desenvolupar les seveshabilitats cognitives, lingüístiques, socials, ni tampoc desenvolupar-se biològicament per expressar-se verbalment.


2. Com tenia afectada la seva àrea física-motora. Els seus moviments i desplaçaments eren adequats per la seva edat?.
Tal i com he esmentat en la pregunta anterior, el fet de viure en el bosc i adaptar-se a la natura li ha condicionat físicament.
Per una part li ha afectat enl’àrea de comunicació en :
L’estructuració i maduresa del Sistema Neuronal. Les estratègies que utilitza per comunicar-se amb els altres i per resoldre els problemes plantejats per el doctor, no corresponen a l’edat que té.
Audició adequada. . Els sorolls del bosc li han fet adaptar la seva oida als sorolls més suaus i inhibir els forts.
Morfologia i funcionalitat de l’aparell fonador. Al no tenirla necessitat de comunicar-se verbalment, la morfologia i la funcionalitat de l’aparell fonador no ha estat desenvolupada amb normalitat, i per aquest motiu, Victor no es capaç d’articular paraules senceres i molt menys frases.
I d’altre banda, es veu afectat en la seva forma de desplaçar-se. Podria esdevenir en una Hipotonia muscular. Aquest fet es pot veure clarament quan el Metge li començaa ensenyar a caminar dret sobre la taula i Víctor no es pot sostenir de peu. Els seus músculs no han adquirit la tensió muscular necessària per aguantar tot el pes del seu cos. Per això encara que de tant en tant camini recte, quan corre o es posa nerviós, tendeix a la seva postura natural que es semblant a la de l’homínid.

 
3. En relació al seu desenvolupament cognitiu: captar, comprendre,solucionar problemes, reflexionar. Tenia estratègies?
Sí, Victor utilitza tot tipus d’estratègies no sols per resoldre els problemes que li planteja el Metge ( com apilar les peces de fusta en línea, per resoldre el quadre de l’alfabet), si no, a més a més, la memòria utilitzada durant tot el seu aprenentatge de sociabilització i la creativitat i imaginació empleades durant la seva vida al boscper sobreviure.
Clars exemples de captar i comprendre serien l’atenció que presta al seu nou nom i el nou mètode per demanar la llet. I la reflexió i el sistema de valors es veu en l’escena en que el Metge el castiga injustament i ell es nega al càstig.
4. Víctor viu en estat salvatge i sol. Al incorporar-se a la societat que podem dir que té, un trastorn mental o de personalitat? A la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Salvatge
  • INFANTES
  • La infanta
  • El Infante
  • Infantes
  • Infantes
  • Nens Salvatges
  • L'Infant Salvatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS