La Salvatge

Páginas: 4 (939 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
LA SALVATGE
Isabel Clara Simó


1. Biògrafa de l’autora:
Isabel−Clara Simó va néixer a Alcoi a
l'any 1943, és doctora en filologia romànica doctora en filologia romàntica, ha exercitatl'ensenyança a la Universitat Pompeu Fabra i el periodisme (va ser directora dels seminari Canigó). Ha guanyat el premi Víctor Català al 1978 per És quan miro que hi veig clar; premi de la Crítica del PaísValencià 1986 per Ídols; premi Crítica Serra d'Or 1993 per Històries perverses; premi Sant Jordi 1993 per La salvatge, i premi València de Literatura 1995 per La innocent. Algunes altres de les sevesobres són: Júlia, El mossèn, La veïna, La Nati, El Mas del Diable, Una ombra fosca com un núvol de
tempesta, Dones, Raquel, Joel i El professor de música.



2. Període Històric
Aquesta obraes situa als anys 1990, aproximadament, ho podem saber perquè ens parla d'ordinadors, d'avions... però en canvi no podem dir que és en aquesta època (en la nostra), perquè ens parla de molta tecnologiaperò en cap moment no ens parla d'Internet.

3. Tema:
El tema principal és com l'amor pot fer arribar a l'odi, ja què és un amor tan intens que al final no se sap , si ell estava enamorat de ellao només se l'estimava com a filla.
El tema secundari és la convivència entre dues persones totalment diferents, però igual que l'amor porta a l'odi, l'oposició porta a la igualtat. En Quim i laDolores, la seva manera de viure, és molt diferent, però al llibre hi ha moments en els que es pot apreciar que encara que siguin persones totalment oposades en situacions difícils utilitzen el cap.5. Estructura:
Aquest llibre és estructurat amb quatre parts, cada part rep el nom d'un color. La primera part és la introducció, i consta d'un capítol que és format per 3 esglaons. La segona itercera part és el nus i consta de 4−5 capítols on tots els capítols estan formats per 3 esglaons, la última i quarta part només té un capítol, és el desenllaç final i consta també, de 3 esglaons. En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • INFANT SALVATGE
  • L'Infant Salvatge
  • Nens Salvatges
  • Nen Salvatge
  • El Petit Salvatge
  • El Nen Salvatge : Víctor S’averion (1797)
  • El Nen Salvatge
  • Vida salvatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS