Nens Salvatges

Páginas: 5 (1229 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
Els nens salvatges: Victor d’Aveyron

Els casos de nens salvatges són presents en la història de la humanitat des que Ròmul i Rem van ser alletats i criats per una lloba (tal com indica la llegenda).
Un nen salvatge o nen feral és una persona que ha viscut apartada de la seva societat durant un llarg període de la seva infància.
Aquesta categoria inclou des de persones que no han tingut capmena de contacte amb éssers humans durant anys o infants que han estat confinats en llocs on només se'ls alimentava.
Hi ha registre d'infants criats presumptament per animals, sobretot per llops, tot i que també per óssos, micos o gaseles. També s'han trobat casos en els quals els infants han sobreviscut sols en la natura. 
Si l'aïllament passa a una edat molt primerenca de la seva vida, i laseva trobada molt tard, és molt difícil integrar a aquestes persones en la societat. Per això, a partir de la manca de contacte amb altres éssers humans, i pel tracte que pateixen, la seva educació és molt complexa i molt frustrant pels professionals que s'encarreguen de la seva reinserció i pels tutors que l'acullen. Acostumen a passar d'una llar adoptiva a una altra i és freqüent que morin joves.El cas real de Victor d’Aveyron

El 18 de gener de 1800, un nen despullat, amb la cara i mans plenes de cicatrius va aparèixer als afores de Saint-Sernin a la província d’Aveyron, a França.
El noi, que només mesurava 1.35 m, però aparentava tenir 12 anys, havia estat durant els dos anys anteriors saltant pels arbres, corrent a mans i peus, bevent dels rierols i buscant glans i arrels peralimentar-se. Havia estat capturat dues vegades, però havia aconseguit escapar.
Al sentir parlar sobre el cas, Jean-Marc-Gaspard Itard, un metge de 26 anys, va voler encarregar-se de portar tot el procés d’estudi i educació del nen. Els mètodes que va utilitzar van aconseguir un progrés notori: Víctor va aprendre els noms de molts objectes i va poder llegir i escriure frases simples, expressardesitjos, seguir ordres i intercanviar idees. No obstant això, mai va aprendre a parlar ni a apreciar els plaers de la vida social.
Victor va morir el 1828 quan tenia al voltant de 40 anys. Un informe elaborat pels qui es van encarregar de la seva educació no destacava cap millora en la seva situació.

L'infant salvatge (Francès: L’Enfant sauvage) és una pel·lícula que va ser dirigida per FrançoisTruffaut el 1970.
La història de la pel·lícula transcorre l’any 1800 a França i es basa en la vida d’ aquest “nen-llop”, Victor von Aveyron, batejat amb aquest nom pel doctor Jean Itard. L’Enfant sauvage va ser filmat seguint un estil propi de documental, en blanc i negre, i és considerat com una de les obres clau del cineasta francès. Truffaut, que en la pel·lícula interpreta el paper de Dr.Itard, inclou dos dels seus temes fonamentals al llarg de la seva carrera cinematogràfica: la infància i l'educació.













































Debat sobre els temes morals

← Puc conèixer què és allò bo?

No, ja que cadascú té la seva escala de valors, la qual determina què és més útil, o que ens convé, però varia en cada persona,i el terme “bo” és tant relatiu que resulta massa conflictiu determinar si alguna cosa és bona o dolenta.

← Qui pot dir-me què he de fer?

Podem rebre consells i opinions de moltes persones, però al cap i a la fi, és la mateixa persona la que pren les decisions i actua com ella creu. El millor consell és el d’un mateix, i no s’ha d’actuar per complaure la resta, sinó per satisfer unmateix. Per moltes persones que intentin influir en les nostres decisions la última paraula sempre la té un mateix.

← Què passa quan hi ha conflicte entre les obligacions legals i les obligacions morals?

Aquesta situació és molt freqüent i sol passar-li a tothom. Quan els nostres valors i els valors que reflecteixen les lleis no coincideixen ens trobem davant d’una situació conflictiva. Si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nens salvatges
  • Nens Salvatges Bo
  • Els Nens Salvatges
  • els nens salvatges
  • Els Nens Salvatges
  • La Importància Dels Nens Salvatges En La Sociologia
  • La Salvatge
  • L'Infant Salvatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS