Inflació A Xile

Páginas: 18 (4481 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
LA INFLACIÓ A XILE

Anàlisi teòric de l’economia Xilena

11/12/2012
Principis d’Economia
1r de Grau en Turisme. Universitat Rovira i Virgili
Sílvia Casanova Llambrich
Roser Peña Brull
Ariadna Rocaspana Palomero
Ares Sarroca Morató

ÍNDEX
1. Introdució 3

2. Xile i les relacions nacionals i internacionals 5

2.1 El desenvolupament de l’economia de Xile 52.2 Relació amb els països veïns 7
2.2.1 Perú 7
2.2.2 Bolívia 8
2.2.3 Argentina 8

2.3 Relació a nivell internacional 10
2.3.1Context de l’economia internacional 10
3.3.2 Panorama de l’economia mundial 10

3. Comparació de la inflació entre els països veïns 12

4. Conclusions 13

5. Webgrafia 14

1.INTRODUCCIÓ
Xile és un país d’Amèrica Llatina situat a l’extrem sud-oest. La seva capital és la ciutat de Santiago. És un país amb una economia considerada pel Banco Mundial com una economia d’ingrés mitjà-alt. El seu principal sector econòmic és la mineria, basada principalment en el coure i del que n’és el major productor del món.
Té una economia que és considerada com de les més resistentsd’Amèrica Llatina, ha sigut reconegut per les seves polítiques econòmiques i socials i el seu accés a la OCDE on s’uneix amb Mèxic com la segona economia llatinoamericana de l’organització. Xile segueix sent un destí d’inversió atractiu gràcies a les seves polítiques sòlides. Es va classificar en el lloc 28 en el Informe de Competividad de Crecimiento del Foro Económico Mundial 2008/09, 39 en el seuInforme de Tecnología de la Información Global 2008/09, 40 en el Informe de Hacer Negocios del Banco Mundial 2008, 23 en el Índice de Percepción de Corrupción 2008 i 11 en Libertad Económica 2009. Xile va obtenir les millors classificacions entre tots els països llatinoamericans.
Aquest país presenta una població de 16,8 milions de persones, entre les quals un 7,8% estan aturades i té un promigd’inflació d’un 8,7%.

L’economia xilena, després d’anys sent un país aïllat, es caracteritza per ser exportadora de béns per tot el món, dels quals el 45% són de caràcter industrial, un altre 45% de caràcter miner i un 10% d’exportacions agrícoles.
Encara que la seva economia ha patit diversos períodes de crisis en la seva història, en els últims anys ha tingut un important i sostingut creixementeconòmic. Però, en aquest país existeix una desigualtat de gènere que fa que variï el dinamisme de la seva economia. La diferència salarial entre els homes i les dones encara es manté. A més, la baixa participació de la dona en el món laboral fa que es dificulti encara més la reducció de desocupació.

La política monetària del Banco Central de Xile té com a principal objectiu mantenir una inflacióbaixa, estable i sostenible en el temps, ja que una alta inflació el que produeix és que augmenti el preu dels béns i serveis del país, cosa que també fa que augmenti els impostos, els tipus d’interès, que sorgeixin costos addicionals, etc. El que l’economia de Xile vol és que la seva inflació es situï en el 3% anual, ja que per mitjà del control d’aquest, la política monetària contribueix albenestar de la població. Una inflació baixa i estable promou a un millor funcionament de l’economia i a un major creixement econòmic. El creixement del PIB durant el 2007 va ser del 5,1%.

Xile ha sigut un participant actiu en l’escenari polític internacional. El seu govern manté relacions diplomàtiques amb la majoria dels països del món.
En els últims deu anys ha desenvolupat una xarxa creixentd’acords comercials amb Bolívia, Brunei, Canadà, Centre Amèrica, Xina, Colòmbia, Corea del Sud, Cuba, Equador, Estats Units, India, Islàndia, Liechtenstein, MERCOSUR, Mèxic, Noruega, Nova Zelanda, Panamà, Perú, Singapur, Suïssa, Unió Europea i Veneçuela.
El març del 2007, Xile va firmar un Tractat de Lliure Comerç amb Japó. Més del 76% dels enviaments xilens es dirigeixen a aquests...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inflaci
  • Inflacio
  • Inflacio
  • Inflació
  • El tsunami de xile
  • conclusion xilo
  • inflacio en francia
  • La Inflaci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS