El tsunami de xile

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2011
EL TSUNAMI

El tsunami que es va produir després del terratrèmol que va fer trontollar Xile la matinada de l 2 de març arrasant barris sencers i milers d'habitatges de les poblacions costaneres delcentre i sud del país, en particular, l'arxipèlag de Juan Fernández, on les onades van introduïr-se més de 300 metres en el poble de Sant Joan Baptista, a l'illa Robinson Crusoe, una hora després delsisme. A l'illa de Pasqua, la població va aconseguir ser evacuada, però finalment el tsunami no impactar amb gran força, pujant el mar només 0,35 metres més de sis hores després del terratrèmol. Enla mesura que les autoritats varen tenir accés a aquestes remotes localitzacions que van quedar incomunicades després del terratrèmol, s'han pogut adonar del grau de devastació i morts que va deixar elsisme submarí.
Segons estimacions preliminars, tan sols a la localitat costanera de Constitución, 360 quilòmetres al sud-oest de Santiago de Chile, es van produir almenys 350 morts pel tsunami. ADichato, un altre petit poblat pesquer del sud, es van confirmar uns 60 desapareguts, i en diferents llocs de la costa es registrà una situació similar.
La principal imatge que fou habitual endiferents localitats costaneres de l'Oceà Pacífic és d'habitatges de fusta destrossades per l'onatge, i desenes de llanxes de pescadors dipositades en terra ferma, molt lluny de la costa.

Divereses fontsd'informació assenyalen que mentre moltes famílies van optar per fugir cap als turons després del terratrèmol, altres van optar per romandre en els seus habitatges, acabant sent devorats per l'enormeque els va fer desaparèixer. Encara que la tragèdia que va viure el país va ser produïda pel terratrèmol de 8.8 graus Richter, el tsunami que posteriorment va originar, va provocar segons els experts,un major nombre de víctimes mortals.
Es preveu que el nombre de víctimes fatals puja fins a 708, i un nombre de desapareguts encara més elevat va advertir un nombre creixent de desapareguts. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tsunami
  • El tsunami
  • tsunami
  • TSUNAMI
  • Tsunami
  • Tsunami
  • tsunami
  • que es un tsunami

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS