Influencia Social

Páginas: 12 (2839 palabras) Publicado: 13 de abril de 2012
GERARD PINYOL CARBONELL

ACTIVITAT 4: INFLUÈNCIA SOCIAL



Normes socials:

• Identifica una norma social implícita i una norma explícita, i reflexiona sobre els seus efectes i sobre la seva funció respecte a la situació i sobre la identitat. Reflexiona també sobre la vigència o anacronisme que tenen respecte la teva realitat.



Una norma social explícita podria ser assistir coma jurat popular a un judici, pel motiu de què prové dels reglaments estatals, per tant, com sabem que és una llei, es pot qualificar com a norma social explícita.

Cada persona del jurat respon aquesta norma social amb actituds diverses. Pocs són conscients del grau de responsabilitat que tenen en aquella sala i molts no ho són perquè es deixen portar per la majoria. Per exemple, l’actitud de lapersona del jurat, la núm. set, davant la situació en que es troba és de no voler implicar-se en la seva tasca i té una actitud irresponsable, no és conscient de la importància del seu vot perquè està capficada anar un partit, té a les seves mans la vida d’una persona i ell només pensa en anar a un partit. En canvi, la persona número vuit, és totalment conscient de la situació; la seva actitud ésd’implicació en el tema que es tracta; per tant, uns volen enllestir ràpid el cas sense saber la veritat perquè desprès d’escoltar els testimonis veuen clara la seva opinió i altres volen treballar-la amb teories raonables dintre dels fets que presenten els testimonis.

La norma explícita de la pel·lícula es reflexa encara en l’actualitat pel fet d’estar en vigor la llei de tenir un jurat a unjudici i aquests ser responsable del resultat del judici.

La norma implícita que he pogut detectar a la pel·lícula és la manera d’actuar i conversar, o sigui, l’educació que tenen cadascun dels dotze personatges al llarg del film, en general tots tenen una conducta adulta encara que tots responen d’una manera diferent per comunicar-se com també d’actuar, així s’expressen les seves identitats.El numero set menja xicle, tira el paper del xicle per la finestra, està assegut amb les cames a sobre la taula, en un descans juga a tirar papers al ventilador, tuteja amb els membres com si els coneixes de tota la vida i es l’únic que porta barret quan estan asseguts; és veu perfectament que no és educat i inclús talla converses per fer bromes satíriques. El núm. vuit és el contrari que elset, és educat i en tot moment vol saber l’opinió dels altres per posar a la taula el que va passar aquella nit de l’assassinat.







El que vull dir, és que no hi ha una llei que digui com dirigir-se als altres o la manera de parlar que hem de tenir segons la persona; es dona per entès que has de ser educat encara que no ho posi a cap llei perquè és una norma social, en aquest casimplícita. L’educació és una norma que ha estat sempre a la humanitat, perquè sense educació no hi ha humanitat per això estarà vigent durant la nostra existència.




• Identifica una situació on es trenqui una norma, i com afecta això a la situació.




La norma que penso que es trenca és l’educació entre els membres del jurat en una situació determinada.

El núm. tres vol atacarfísicament al núm. vuit per les diferents teories que defensen. Fins en aquell moment el núm. tres només havia menyspreat les persones que no opinaven com ell però quan que el núm. vuit li diu que només està allà per tema personal no per lo que diguin els fets, reacciona violentament i tenen de retenir-lo uns quans segons les persones de la sala perquè no inicií un enfrontament físic entre ells dos, elcalmen i es comporta dintre de la norma social amb el seva actitud de superioritat un altre cop.

El núm. tres s’implica en el cas com un tema personal i fa que no vegi la realitat perquè vol venjança personal per obtenir plaer quan en un cas així ningú es juga res.

Davant aquesta situació, les persones del jurat veuen la reacció del núm. tres i veuen la poca credibilitat que té alhora de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Influencia Social
  • Influencia Social
  • INFLUENCIA SOCIAL
  • influencia social
  • Influencia social
  • Influencias Social
  • Influencia Social
  • influencias sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS