INFORMACIÓ SOBRE SUCRE

Páginas: 6 (1483 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
SUCRE
Sucre és el nom comú que es dóna als sucres refinats, normalment de color blanc i en forma de cristalls menuts i que es fa servir per tal d'endolcir postres i menjars en general.
El nom sucre s'utilitza també per a diferents monosacàrids i disacàrids, que generalment tenen sabor dolç, encara que per extensió es refereix a tots els hidrats de carboni.

Tipologia
Monosacàrids
Laglucosa, la fructosa i la galactosa són tots sucres simples, monosacàrids, amb la fórmula general C6H12O6 Tenen cinc grups hidroxil (-OH) i un grup carbonil (C = O) i són cíclics quan es dissolen en aigua. Cadascun d'ells existeix com a isòmer amb formes dextro- i levo-rotatòries que fan que la llum polaritzada es desviï cap a la dreta o l'esquerra.
La glucosa (Glc), també anomenada sucre de raïm,és un monosacàrid que les cèl·lules utilitzen com a font d'energia i com a intermediari metabòlic. És un dels principals productes de la fotosíntesi i el principal punt de partida de la respiració cel·lular, tant als organismes procariotes com als eucariotes. Químicament, la glucosa és una aldohexosa, però dels dos isòmers possibles d'aquesta aldohexosa, només la D-glucosa és biològicament activa,ja que la L-glucosa no pot ésser utilitzada per les cèl·lules. La D-glucosa rep el nom de dextrosa (terme que és una síncope de «glucosa dextrorotatòria»[12]) especialment a la indústria alimentària, que la utilitza en l'elaboració de molts productes. Combinada amb la fructosa constitueix un disacàrid: la sacarosa, que és la molècula que forma el sucre ordinari o sucre de canya. També és lamolècula que, en polimeritzar-se de diverses maneres, forma la cel·lulosa, el midó o el glicogen.
La fructosa és un sucre simple o monosacàrid que es troba en els éssers vius. És un dels tres sucres més importants que es troben als aliments i també en la sang, juntament amb la glucosa i la galactosa. Contenen fructosa, sacarosa i glucosa productes naturals com la mel, les fruites i algunstubercles, arrels i bulbs com ara la remolatxa, el moniato, la xirivia i la ceba. La fructosa també s'obté per digestió enzimàtica de la sacarosa. El consum de fructosa és indicat en pacients de diabetis mellitus o hipoglucèmia, ja que té un índex glicèmic de 32, molt baix si el comparem amb el de la sacarosa o sucre de taula. Aquesta propietat es deu al fet que la via metabòlica encarregada de degradarla fructosa en el fetge és molt més llarga i complexa, amb diferents passos de fosforilació i molts més enzims involucrats.
La galactosa és un monosacàrid format per sis àtoms de carboni o hexosa, que es converteix en glucosa al fetge com a aportació energètica. A més, forma part dels glucolípids i glucoproteïnes de les membranes cel·lulars de les cèl·lules, sobretot de les neurones.Disacàrids
La sacarosa, la maltosa i la lactosa són tots els sucres compostos, disacàrids, amb la fórmula general C12H22O11 Es formen per la combinació de dues molècules de monosacàrids amb l'exclusió d'una molècula d'aigua.
La sacarosa és el compost orgànic principal component del sucre de taula. Aquesta substància blanca, inodora, cristal·lina i de gust dolç i agradable; és famosa pel seupaper en la nutrició humana. La molècula de sacarosa és un disacàrid format per la unió d'una glucosa i una fructosa amb la fórmula molecular C12H22O11. Aproximadament, es produeixen 150.000.000 tones de sacarosa cada any.[13] Els més coneguts són el sucre blanc, el sucre refinat i el sucre morè, també anomenat integral o roig.
La maltosa és un disacàrid format per dues α+D glucopiranoses. Launió de les dues glucoses és per mitjà d'un enllaç α(1→4), per tant és un enllaç monocarbonílic, o sigui, que s'estableix entre el carboni anomèric de la primera glucosa i el quart carboni, que no és anomèric. Pot reduir el reactiu de Fehling. Es troba en l'oli, les fècules i la cervesa. Es pot obtenir per hidròlisi del midó o del glicogen, procés sobretot emprat en la indústria.
La lactosa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informacio sobre alcohol
  • Informaci N Sobre Acetanilida
  • Todo Sobre El Estado Sucre
  • Informaci N Sobre
  • Triptico Sobre La Nmision Sucre
  • Informaci N Sobre Tragedia Grieg1
  • Reflexión Sobre La Vida Y Obra De Sucre
  • Informaci N Sobre La Kinesiolog A En El Deporte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS