Informalisme A França

Páginas: 8 (1997 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2012
ÍNDEX

Introducció .. 3

L’informalisme 4

-Pintura matèrica 4

-L’art brut 5

-El tachisme 6

-La pintura espacialista 6

-Abstracció lírica 7

Característiques 8

Artistes més representatius 9

Conclusió 10

Bibliografia 11


1.INTRODUCCIÓ

El treball realitzat a continuació, tracta sobre el moviment informalista a França en elsegle XX.

Sobre aquest corrent en coneixerem les diferents característiques que el diferencien d’altres moviments, els estils i influències dels quals deriva, la repercussió que ha causat en estils posteriors a aquest, l’època en que es situa, el context històric en el que s’ha desenvolupat l’informalisme, i els principals autors d’origen francès del moviment.

D’aquesta manera podem assolirels coneixements bàsics d’un dels tants estils que daten del segle XX.



Per a poder realitzar aquest treball, s’ha fet una recerca en llibres especialitzats, i en pàgines web d’Internet que tracten sobre el tema escollit, l’informalisme francès. S’ha contrastat i seleccionat la informació obtinguda per tal de tenir una visió més àmplia sobre el contingut i escollir les parts més importants iessencials del moviment, per tal de fer-lo clar i entenedor.




2.L’INFORMALISME



L’ informalisme, és la resposta artística que tota Europa dona a la profunda crisi moral, a causa de les diferències polítiques i ideològiques com a resultat de la Segona Guerra Mundial. Aquest moviment no és artísticament homogeni, sinó que es reuneixen tendències molt variades, i a vegades inclúscontradictòries. Durant la postguerra l’artista necessita mirar al seu interior per a poder trobar respostes a les preocupacions que l’angoixen.

És un estil desenvolupat a la dècada dels anys 50 i 60. El terme informalisme per a reconèixer aquestes obres es deu al crític francès Michel Tapié, que utilitzava conceptes com “art informal” o “art diferent” per parlar de les obres de Jean Dubuffeti Jean Fautier. Aquest terme es va adoptar per a referir-se a una abstracció pura coma llenguatge expressiu i oposat a les tendències com el cubisme o el neoplasticisme amb el seu rigor geomètric.

Aquest moviment estava en profund desacord amb tot el que d’alguna manera la seva forma recordava a l’art figuratiu. L’informalisme, per tant rebutja de manera explícita qualsevol forma i amb això laconsciència racional que en deriva.

Dins del moviment trobem diversos matisos, que tenen el seu origen en el dadaisme, l’expressionisme i el surrealisme. A partir d’aquesta barreja d’avantguardes, l’informalisme no atribueix cap valor a les activitats que requereixen l’ús de la raó. Creuen que les passions, tensions i els problemes s’han d’expressar de manera més lliure, espontània i violentapossible, sempre fora de qualsevol esquema preconcebut que marqui les normes normalment acceptades. D’aquests matisos o corrents que en deriven, trobem: la pintura matèrica, l’art brut, el tachisme, la pintura espacial i l’abstracció lírica.

• La pintura matèrica, és va expandir per Europa a finals dels anys 40 principi dels 50. Aquest va sorgir a França a partir de les obres de Jean Fautieri amb l’art brut de Jean Dubuffet. França, Itàlia i Espanya són els països on més repercussió va tenir la pintura matèrica. Aquesta principalment es caracteritza per una pintura abstracta amb diversos materials no tradicionals enganxats al quadre, com sorra, guix, grava, cera, draps, fusta, cordes, vidre, etc. A part de l’adhesió d’aquests materials, el pintor per trencar la superfície de lapintura utilitza les mans deixant marques d’esgarrapades, diversos instruments, incisions o impressions d’objectes, esquerdes en el llenç, perforacions o inclús cremades. La gamma de colors utilitzada per aquests artistes és molt variada i la seva composició es caracteritza per tenir zones amb materials i zones sense materials.
Altres artistes anteriors al moviment ja havien introduït en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frances
  • franco
  • Frances
  • frances
  • Frances
  • Frances
  • Los francos
  • Frances

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS