Inic. emprend

Páginas: 6 (1363 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2011
Prova d’avaluació continuada 3. Unitat 4. Els recursos en el procés emprenedor.

Enunciat

PRIMERA PART (60%)

Cerca diferents formes que en l’actualitat existeixen per tal d’ obtenir els recursos necessaris per la inversió necessària i fes una comparativa d’avantatges i inconvenients. (2 punts)

Llegeix les següents afirmacions i explica quina és la teva opinió: (1 punt)

Disposar delsrecursos per fer front a la inversió inicial és una condició necessària per posar en marxa una empresa però no és suficient per garantir la viabilitat econòmica de l’empresa.

Els ajuts i les subvencions són un recurs molt vàlid per fer front a la inversió que necessitem per engegar una empresa.

Si no realitzem una previsió rigorosa de les vendes durant els primers tres anys d’activitatpodem fer perillar la viabilitat de l’empresa, independentment que estiguem davant d’una oportunitat de negoci excel·lent.

Si no tenim coneixements tècnics de gestió econòmica i empresarial és millor que deleguem aquesta responsabilitat a una empresa o persona experta (gestor/a, comptable, director/a financer, etc).

Raona quins són els principals inconvenients i avantatges que tenen les xarxessocials per a les persones emprenedores i empresàries que podem trobar en l’actualitat. Proposa una xarxa social per a persones emprenedores i defineix la seva missió, visió i objectius (2 punts)

Quines característiques creus que ha de tenir un “entorn intel·ligent” en la suport a l’emprenedoria? Quina influència tindria en els recursos per crear, consolidar i fer créixer una empresa? (1 punt)SEGONA PART: PRÀCTICA (40%)

Na María Davalent (33) i en Jaume Patidor (35) son parella i estan decidits a emprendre un projecte. La seva feina a la petita empresa de Manel Roda Grossa, una empresa familiar de transport, és cada vegada més fumuda. En Manel es un emprenedor dels d’abans, més a prop dels cinquanta que dels quaranta, més a prop dels 140 que dels 100 (quilos) i amb tots els malsde l’empresa familiar creada als anys noranta (nul·la diferenciació entre el capital i la gestió, entre la família i la feina...). De totes maneres, a en Manel li agrada ficar el nas en tots els negocis que es fan i es desfan.

Ambdós estan decidits a engegar un projecte empresarial dedicat a desenvolupar una franquícia de recuperació de material informàtic de consumibles i creació de pàginesWeb. La tecnologia que utilitzaran per assolir el seu objectiu empresarial, és una eina desenvolupada per la Maria (enginyera), que tindrà el suport de la direcció financera per part del Jaume (llicenciat amb Administració i Direcció d’empreses).
De totes maneres, en Jaume no te gaire clar el fet de tirar endavant el negoci. Creu que els hi costarà molt aconseguir els dinerons (han calculat quenecessitaran uns 120.000 euros) per tirar endavant el projecte. Per la seva banda, tenen un pis hipotecat (al Poble Nou de Barcelona), comprat a l’any 2006 amb una hipoteca del 80% de la taxació i no tenen cap altre tipus de bens (uns petits comptes corrents per anar tirant).
Per altra banda, la Maria està embarassada del segon nen (ja en tenen un altra de tres anys, en Vicenç Patidor Davalent) ia casa conviu amb ells el pare de la María que te 60 anys que es va quedar vidu. L’avi, després de la mort de la seva senyora va llogar el pis on havien viscut tota la vida i ara viu amb la parella però ajuda molt a les feines de casa. Per la banda dels Jaume, els seus pares viuen molt lluny.
Tot i les ganes que tenen la nostra parella, estan força indecisos a l’hora d’estudiar el projecte, itenen molts dubtes per on començar, per això demanen als estudiants de l’UOC, de Iniciativa emprenedora que contestin a les següents preguntes: (2 punts)

Quin tipus de recursos aconsellaríeu a aquesta parella d’emprenedors per tirar endavant el seu projecte?

Para empezar con un proyecto empresarial hay que tener ciertos recursos para para que se lleve a cabo:

Recursos Ecónimcos: Son...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inic
  • Excel inicos
  • El inico de una microempresa
  • inicos de mex
  • la experiencia inica
  • Masoneria Inico
  • Los Inicos De La Comunicacion
  • Inicativa emprendedora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS